top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Straal, Dans, Zing, Geef licht

Je kunt het licht niet ervaren als je niet ook het donker kent. Deze dualiteit is belangrijk zodat we als mens ons licht volop kunnen ervaren. Maar ja de meeste mensen staan niet te wachten op het donker... of toch wel?


Ik tenminste niet en heb me er vaak tegen verzet en voel het nog steeds als perfectionisme en controle me overnemen. Ik begreep het niet waarom ik alle beperkingen op aarde moest ervaren terwijl ik liefde was, dus vocht ik er tegen als een leeuwin.


Ik heb wat afgestreden in mijn leven en kan het nog steeds niet altijd aanvaarden als ik me depressief voel of ongelukkig. Uit alle macht probeerde ik het dan te veranderen en ‘werkte’ ik weer aan mezelf zodat het op kon lossen. Het werken aan jezelf kan dan een ‘trucje’ worden om gelukkig te zijn.


Ik houd van inzicht. Daar kun je me voor wakker maken. Als ik dan weer inzicht heb in mijn proces voel ik me als herboren. Inzichten zijn ontzettend fijn om te kunnen groeien. Maar als het een verslaving is en je bent er afhankelijk van is dat echt niet handig.


Maar hoe meer je je licht laat schijnen hoe groter ook het contrast wordt met het donker. Dan is het belangrijk dat we ‘vrienden worden’ met het donker.


Als je het donker gaat zien als mogelijkheid om te groeien ga je het donker anders ervaren. Dan ga je zien dat zelfs het donker ons in liefde aan wordt gereikt. We kunnen er juist van leren en ons licht daardoor intenser ervaren.


Zo kun je de dualiteit overstijgen. Dat maakt het leven op aarde zoveel aangenamer.


Twijfel in het donker nooit aan dat wat je in het licht hebt gezien!
Коментари


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page