top of page

Informatie voor schoolleiders

Minder stress, druk en uitval en meer rust, energie en flow

Ik help schoolleiders die veel tijd kwijt zijn aan hooggevoelige leerkrachten die stress en druk ervaren en dreigen uit te vallen zodat zij zich weer bezig kunnen houden met andere zaken.

Wist je dat het met name hooggevoelige leerkrachten zijn die uitvallen?

Ondersteuning en aandacht voor deze doelgroep is daarom essentieel!

Ben jij dit?

Je bent een directeur die telkens veel tijd kwijt is aan leerkrachten die stress en druk ervaren en bij jouw bureau komen klagen terwijl jij nog een lange to do lijst op je bureau hebt liggen.
 

Je bent je ervan bewust dat met name hooggevoelige leerkrachten sneller het risico lopen om uit te vallen.

Je hebt veel talenten en een visie op het onderwijs en wilt deze graag inzetten maar daar kom je niet aan toe omdat je telkens bezig bent met brandjes blussen.
 

Je wilt graag preventief werken en niet pas in actie komen als de hsp leerkrachten zijn uitgevallen want dat kost je uiteindelijk veel meer tijd en geld.

Je wilt graag leerkrachten die pro - actief zijn en hun eigen boontjes weten te doppen ipv dat ze afhankelijk zijn van jou en telkens om advies komen vragen.

Ik kom je graag ondersteunen

Hoge werkdruk

In het onderwijs wordt er nog steeds veel verwacht van leerkrachten. De vele veranderingen zorgen ervoor dat leerkrachten zich telkens weer opnieuw aan moeten passen. De werkdruk is hoog, er zijn lange to do lijstjes en iedere leerkracht doet zijn best om aan de verwachtingen te voldoen. De gevolgen hiervan kunnen zijn van lichte stressklachten en overprikkeling tot burn-out en uitval.

Myrjam (leerkracht): ‘We moeten vooral heel veel. Er wordt van je verwacht dat je een gedragsspecialist bent, we moeten burgerschapslessen behandelen, seksuele voorlichting geven..” *

Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 5 leerkrachten hooggevoelig is. Dit is belangrijk om te weten omdat met name hooggevoelige leerkrachten sneller uitvallen omdat ze een diepgaandere informatieverwerking hebben. Daardoor hebben ze sneller hun grens bereikt. Aandacht voor deze doelgroep en investeren middels training en coaching is belangrijk om hooggevoelige leerkrachten te behouden en gebruik te kunnen maken van hun kwaliteiten.

TA en systemisch werk: prachtige sleutels!

Wat zou het fijn zijn als we stress en uitval zoveel mogelijk kunnen voorkomen bij deze leerkrachten. Dat ze weer lekker in hun vel zitten en energie overhouden aan het eind van de dag. Wat zou het fijn zijn dat ze hebben geleerd hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen zonder telkens over grenzen te gaan. Dat ze hun kwaliteiten in kunnen zetten en weer ontspannen en met plezier hun werk verrichten.

De TA (transactionele analyse van Berne) en systemisch werk zijn prachtige methodieken die internationale erkenning hebben verworven en veel worden gebruikt als professionele benaderingswijze voor zowel onderwijs, psychotherapie, counseling en educatie en managementopleidingen. TA gaat uit van de basishouding 'ik ben oké en jij bent oké' en geeft inzicht in oude patronen en groepsdynamieken. Het biedt kennis en vaardigheden met betrekking tot communicatie tussen mensen, zowel in het persoonlijke proces als binnen groepen. Systemisch werk kijkt met een nog breder perspectief vanuit het grotere geheel. Door beide methodieken toe te passen wordt de relatie (verbinding) met jezelf en met anderen bevorderd. Het nodigt uit om te handelen vanuit een volwassen bewustzijn.

Theo (gepensioneerde leerkracht): “Het mooie is dat het onderwijs nooit af is. Als leraar ben je misschien wel bevoegd maar nog niet voor je leven bekwaam. Permanente educatie en aanpassing houden het spannend. Zo krijg je geen enkele leerkracht die naar zijn pensioen toe hikt.” *

                                                                                                                                                                               * bron: Telegraaf; zaterdag 30 april 2022

Kenmerken hooggevoelige leerkrachten

1. Perfectionisme

Hooggevoelige leerkrachten zijn zorgvuldig en willen het graag goed doen. Hun valkuil is dat ze hierin vaak doorslaan uit angst om fouten te maken.

3. Piekeren

Zich snel zorgen maken of ze hun werk wel goed doen en op tijd af krijgen. Ze zijn kritisch en streng naar zichzelf.

5. Snel vermoeid

Snel overprikkeld raken door geluiden, drukte ed. Veel hooi op de vork nemen door een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

7. Zelfreflectie

Hsp'ers hebben een groot zelfreflecterend vermogen en zijn bereid om naar zichzelf te kijken. Ze betrekken wel teveel op zichzelf.

2. Gevoelig

Dit kan zich uiten in blozen en verlegen overkomen, snel geraakt zijn en heftige emoties ervaren. 

4. Empathisch

De ander snel begrijpen en daardoor veel rekening houden met anderen. Daardoor snel aan zichzelf voorbij gaan. 

6. Angst voor kritiek

Als iemand in de klas komt kijken om hun te observeren vinden ze dit lastig en worden  hun prestaties minder.

8. Druk in hun hoofd

Doordat ze door een diepgaandere informatieverwerking veel prikkels binnenkrijgen raakt hun hoofd snel vol.

Voor meer informatie over kenmerken en kwaliteiten hooggevoelige leerkrachten klik HIER

P1140224 groen jasje zonder oorbel.jpg

Eigenaarschap

Ik ben Rita Mulder en trainer/coach in het onderwijs en mede eigenaar van de NCA (Nederlandse Coachacademie). Als specialist op het gebied van TA, systemisch werk en hooggevoeligheid kan ik veel voor directeuren en scholen betekenen. Ik ken de problematiek mbt hooggevoeligheid omdat ik zelf als hooggevoelige leerkracht jarenlang in het onderwijs heb gewerkt en heb geworsteld met de hoge werkdruk.

Toen ik uitviel dacht ik dat de werkdruk op school er de oorzaak van was dat ik 'bakken vol' met energie verloor. Maar door training en coaching en het toepassen van de TA en systemisch werk ontdekte ik dat de oorzaak van het probleem niet zoveel te maken had met de buitenwereld, maar dat het te maken had met iets in mezelf. Ik legde mezelf druk op, gaf geen grenzen aan, liet mijn gevoel niet toe en durfde niet voor mezelf op te komen. Ik miste een gevoel van eigenwaarde, was bang voor afwijzing en wat een ander van me dacht en maakte me afhankelijk van de goedkeuring van de directeur en van collega's. Door persoonlijke ontwikkeling leerde ik om hier verandering in te brengen en steeds meer te handelen vanuit een volwassen bewustzijn. Daardoor kreeg ik weer veel energie en plezier in mijn werk en kon ik pas écht gaan samenwerken met anderen en met mijn unieke waarde een bijdrage leveren aan een mooiere wereld.

Wil je me beter leren kennen? In dit interview vertel ik over mezelf en mijn werkwijze.

'Knowing yourself is the beginning of all wisdom'

- Aristoteles -

Wat bied ik aan

Omdat ik veel kennis en ervaring heb mbt hooggevoeligheid, TA en systemisch werk, zie ik snel bij hooggevoelige leerkrachten waar het echte probleem zit en waar er een energielek is ontstaan. Door bewustwording en het toepassen van de methodiek TA en systemisch werk help ik hsp leerkrachten om inzicht te krijgen in zichzelf. Ik leer ze hoe ze hun energie meer kunnen balanceren en verantwoordelijkheid kunnen nemen voor eigen functioneren en handelen. Daardoor is er minder kans op uitval en komt er voor schoolleiders weer tijd vrij om bezig te zijn met andere zaken.

Wat is het resultaat als de TA en systemisch werk toegepast wordt bij hooggevoelige leerkrachten?

  • Er ontstaat rust waardoor deze leerkrachten gelukkiger en pro actiever worden

  • Ze denken meer in oplossingen ipv problemen

  • Communicatie verbetert en wordt sterker en er is meer harmonie onderling

  • Daardoor ontstaat er een betere samenwerking met anderen

  • Hierdoor worden doelen sneller behaald

  • Er ontstaat meer plezier in het werk

  • Er is minder uitval omdat hsp leerkrachten weten hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen

  • Hsp leerkrachten zijn zelfverzekerder en zelfstandiger en nemen verantwoordelijkheid voor eigen functioneren

  • Als hsp leerkrachten floreren kunnen scholen gebruik maken van de prachtige talenten die ze bezitten

  • De leerlingen kunnen daardoor opgroeien tot gelukkige volwassenen en hun eigen unieke bijdrage aan een mooiere wereld leveren.

Wanneer

Tijdens een adviesgesprek breng ik jouw wensen in kaart en gaan we kijken hoe ik van waarde kan zijn voor de hooggevoelige leerkrachten bij jou op school.

 

Ik ben ingeschreven bij het CRKBO en derhalve vrijgesteld van btw.

 

Ben je er klaar voor om de volgende stap te maken en hooggevoelige leerkrachten weer in hun kracht te zetten? Schrijf je dan nu in!

Rita in gesprek met Ina Martens voormalig schoolleider

Rita in gesprek met Gerda Ippel voormalig schoolleider

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met me op!

bottom of page