Mijn verhaal

Verleden

In het verleden was ik groepsleerkracht, sinds 2009 ben ik coach en trainer. Als groepsleerkracht kwam ik kinderen en volwassenen tegen die problemen ondervonden door hun hooggevoeligheid. Ik herkende de problematiek omdat ik zelf ook hooggevoelig ben. 

 

Op 35 jarige leeftijd kreeg ik bij toeval een boek in handen van Elaine Aron over hoogsensitiviteit. Dat was voor mij een eyeopener. Ik herkende me helemaal in haar verhaal. De puzzel was compleet. Dat gaf zoveel rust.

 

NCA Coachopleiding

Omdat ik graag andere mensen wilde begeleiden die ook te maken hebben met hoogsensitiviteit heb ik de tweejarige coachopleiding gevolgd bij de Academy voor Counselling en Coaching in Zwolle. Na deze afgerond te hebben heb ik mij gespecialiseerd in Hoogsensitiviteit.

 

Inmiddels werk ik zelf al jaren als docent bij de NCA en leid ik zelf coaches op. Daarnaast heb ik mijn eigen praktijk en werk ik met hooggevoelige leerkrachten en hooggevoelige personen.

 

Het is als trainer en coach mijn passie om meer bekendheid te brengen over hoogsensitiviteit zodat dit fenomeen herkend en erkend wordt en hoogsensitieve mensen de juiste begeleiding krijgen.

Mijn verhaal

Als kind heb ik me vaak anders gevoeld dan andere kinderen. Ook kon ik soms de aansluiting niet vinden met andere kinderen en voelde ik me regelmatig eenzaam. Daarom trok ik me terug in een droomwereld. Een wereld waar het wel fijn was en mooi. Ik zag veel, voelde veel en wist niet hoe ik om moest gaan met al die gevoelens. Daarom verstopte ik die gevoelens… dekseltje erop… klaar!


Om toch nog enigszins het gevoel te hebben wat grip te krijgen op de wereld die me overweldigde ontwikkelde ik een fobie. Alles in mijn omgeving moest recht staan. Dat was mijn kinderlijke manier om controle te krijgen op de wereld om mijn heen. Ook kreeg ik hyperventilatie en was ik vaak bang en angstig. De artsen wisten niet dat ik hooggevoelig was en stuurden me van het kastje naar de muur.

Lichamelijk mankeerde ik echter niets. Wel ging ik telkens over mijn grenzen en als gevolg daarvan kreeg ik lichamelijke klachten. Daarnaast voelde ik me vaak ongelukkig en vroeg ik me regelmatig af wat de zin van het leven was. Omdat ik vrij negatief dacht en graag mijn gevoelens weer een plek wilde geven ging ik een opleiding volgen. Dat was een ommekeer.

Tijdens die opleiding leerde ik stap voor stap mijn gevoelens toe te laten en de oplossing van mijn problemen in mezelf te zoeken. Daardoor veranderde er veel en kreeg ik weer een positieve instelling. In die tijd kreeg ik het boek van Elaine Aron onder ogen en ontmoette ik ook veel andere mensen die hooggevoelig waren. Het was heerlijk om mijn ervaringen te kunnen delen met andere hooggevoelige mensen. Inmiddels heb ik geleerd om mijn intuitie te vertrouwen en ernaar te handelen. Daardoor functioneer ik beter en zit ik lekker in mijn vel. Mijn hoogsensitiviteit zet ik nu in als kracht!

Missie

Het is mijn missie om hooggevoelige mensen weer in verbinding te brengen met het enorme potentieel waar ze toegang tot hebben. Ik wil hooggevoelige mensen laten ervaren dat hun gevóeligheid júist hun grootste kracht is! Als ze de waarde gaan erkennen van hun hooggevoeligheid ontstaat er rust.