top of page

Hi, ik ben Rita..

Al jaren werk ik als trainer en coach met hooggevoelige mensen. Het is mijn passie om deze doelgroep te helpen hun gevoeligheid te erkennen, het als iets heel moois te ervaren en het te gaan zien als gave in plaats van een last.

 

Met name hooggevoelige mensen lopen sneller vast als het gaat om hun gevoeligheid. Als je als kind van je ouders niet hebt geleerd hoe je om kunt gaan met je gevoel (en hier geen voorbeeld in hebt gehad) dan is het essentieel dat je dit als volwassene aandacht geeft. Want het ontkennen ervan brengt blokkades in de energie. Dit kan zorgen voor vermoeidheid, stress, lichamelijke klachten of zelfs depressiviteit.

 

Zelfliefde, zelfacceptatie en aandacht voor je gevoelens zijn sleutels om weer rust te ervaren en volop te kunnen genieten van het leven.

 

Mijn verhaal: ervaren van stress en druk


Lang heb ik geworsteld met mijn gevoeligheid. Ik nam veel waar en voelde veel. Als leerkracht werkte ik hard en was ‘s ochtends vaak al om 7.00 op school was. Er moest ook veel gebeuren. Als ik dan moe werd was daar dat stemmetje ‘joh stel je niet zo aan… hup schouders eronder en weer gaan’. Zo voerde ik de druk aardig op. Ik wilde aan alle verwachtingen voldoen en als ik moe werd liep ik nog een stapje extra. Want ja het werk moest wel gedaan worden. Als ik het maar ‘snel snel’ deed dan was het maar klaar (dacht ik). Thuisgekomen vroegen mijn man, kinderen, familie en vrienden ook aandacht en ik wilde er voor iedereen zijn.

Ik paste me constant aan en wilde alles perfect doen. Maar doordat ik zo mijn best deed ging ik dik over mijn grenzen. 's Nachts lag ik vaak te piekeren en kon ik niet slapen omdat mijn hoofd zo val zat. Zo belandde ik uiteindelijk oververmoeid thuis en verloor ik ook stukje bij beetje het plezier in mijn werk en zin in het leven.
 
Allereerst dacht ik dat het te maken had met oorzaken van buitenaf. Maar door training en coaching o
ntdekte ik dat de oorzaak van het probleem niets te maken had met de buitenwereld, maar dat het te maken had met het ontkennen van mijn gevoel (igheid) en onverwerkte gevoelens in mij. Tijdens dit traject leerde ik veel over mezelf. Ik ging mijn gevoel weer serieus nemen, pakte de regie in eigen hand en leerde hoe ik trouw kon blijven aan mezelf en goed voor mezelf kon zorgen. Daardoor ontstond er rust en ruimte en kreeg ik weer plezier in het leven.
 
Met passie begeleid ik al jaren mensen die hooggevoelig zijn en help ze om hun gevoeligheid te erkennen en in te zetten als kracht. Het is zo'n prachtige eigenschap!

Als je het fijn vindt om ondersteuning en begeleiding te ontvangen vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Boek

 

In het verleden heb ik 20 jaar in het basisonderwijs gewerkt. Als leerkracht kwam ik kinderen en volwassenen tegen die problemen ondervonden door hun gevoeligheid. Ik herkende de problematiek omdat ik zelf (hoog)gevoelig ben.

 

Ik heb het boek  'de verborgen schat van hooggevoelige leerkrachten' geschreven voor leerkrachten met handvatten en tools die helpend zijn voor meer energie en geluk. 

rita mulder boek.jpg


NCA Coachopleiding


Omdat ik graag andere mensen wilde begeleiden heb ik 15 jaar geleden de tweejarige coachopleiding gevolgd bij de Academy voor Counselling en Coaching in Zwolle. Na deze afgerond te hebben heb ik mij gespecialiseerd in TA, systemisch werk en hoogsensitiviteit. Inmiddels ben ik zowel trainer/coach in het onderwijs als wel eigenaar van de coachopleiding NCA en leid ik zelf coaches op.
 
Sinds 2009 heb ik mijn eigen pr
aktijk voor bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Van daaruit werk ik met hooggevoelige mensen. Mijn expertise ligt op het gebied van TA en systemisch werken en hooggevoeligheid in het onderwijs.
 


 

bottom of page