top of page

Wie ben ik

Boek
In het verleden heb ik 20 jaar in het basisonderwijs gewerkt. Als leerkracht kwam ik kinderen en volwassenen tegen die problemen ondervonden door hun gevoeligheid. Ik herkende de problematiek omdat ik zelf (hoog)gevoelig ben. Ik heb het boek  'de verborgen schat van hooggevoelige leerkrachten' geschreven voor leerkrachten met handvatten en tools die helpend zijn voor meer energie en geluk. 
 
NCA Coachopleiding
Omdat ik graag andere mensen wilde begeleiden heb ik 15 jaar geleden de tweejarige coachopleiding gevolgd bij de Academy voor Counselling en Coaching in Zwolle. Na deze afgerond te hebben heb ik mij gespecialiseerd in TA, systemisch werk en hoogsensitiviteit. Inmiddels ben ik zowel trainer/coach in het onderwijs als wel eigenaar van de coachopleiding NCA en leid ik zelf coaches op.
 
Sinds 2009 heb ik mijn eigen praktijk voor bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Van daaruit werk ik met directeuren, ib'ers en (hoog)gevoelige leerkrachten. Mijn expertise ligt op het gebied van TA en systemisch werken en (hoog)gevoeligheid in het onderwijs.

 
Missie
Het is mijn passie klanten terug te brengen naar de basis/ in verbinding met het grote potentieel in zichzelf. Daardoor kunnen er grote veranderingen ontstaan binnen het onderwijs en blijvende veranderingen in jezelf.
 

Mijn verhaal: ervaren van stress en druk
Lang heb ik geworsteld met de hoge werkdruk. Ik was een hardwerkende leerkracht die ‘s ochtends vaak al om 7.00 op school was. Er moest ook veel gebeuren. Als ik dan moe werd was daar dat stemmetje ‘joh stel je niet zo aan… hup schouders eronder en weer gaan’. Zo voerde ik de druk aardig op. Ik wilde aan alle verwachtingen voldoen en als ik moe werd liep ik nog een stapje extra. Want ja het werk moest wel gedaan worden. Als ik het maar ‘snel snel’ deed dan was het maar klaar (dacht ik).

Daarnaast paste ik me constant aan en wilde ik alles perfect doen. Maar doordat ik zo mijn best deed ging ik dik over mijn grenzen. 's Nachts lag ik vaak te piekeren en kon ik niet slapen omdat mijn hoofd zo val zat. Zo belandde ik uiteindelijk oververmoeid thuis en verloor ik ook stukje bij beetje het plezier in mijn werk.
 
Allereerst dacht ik dat de druk van buitenaf de oorzaak was. Maar door training en coaching ontdekte ik dat de oorzaak van het probleem niets te maken had met de buitenwereld, maar dat het te maken had met de druk die ik mezelf oplegde en met een gemis aan eigenwaarde. Tijdens dit traject leerde ik veel over mezelf. Ik ging mezelf serieus nemen, pakte de regie weer in eigen hand en leerde trouw te blijven aan mezelf. Daardoor ontstond er rust en ruimte en kreeg ik weer plezier in mijn werk.
 
Met passie begeleid ik directeuren en ib'ers en help ze in de omgang met leerkrachten die een hoge werkdruk ervaren, onenigheid hebben in de samenwerking met collega's, veel stress ervaren en neigen uit te vallen. Als je het fijn vindt om hierin ondersteuning en begeleiding te ontvangen vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.

bottom of page