top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Een ander behagen

Laatste hoorde ik iemand dat woord gebruiken. En ik vond het zo’n mooi woord. Zelf zit het niet in mijn vocabulaire maar ik resoneerde er wel mee. Ook omdat ik de energie herken en het ‘pleasen’ niet onbekend is voor mij.


Iets doen om een ander een plezier te doen. Niet omdat je het zelf wilt maar om een ander te behagen. Het is je aanpassen aan de ander omdat je iets wilt voorkomen of omdat je denkt dat een ander daar blij van wordt.


‘Ik herinner me het verhaal van een man en een vrouw. Iedere keer sneed de vrouw als ze een broodje at de korstjes er van af. Deze korsten gaf ze aan haar man. Ze ging ervan uit dat hij korstjes lekker vond.


De man nam iedere dag de korstjes aan en at ze op. Dit ging jaren zo door. Totdat ze erover in gesprek gingen met elkaar. Toen bleek het anders te zitten dan verwacht.


De man vertelde dat hij eigenlijk niet van korstjes hield maar ze op had gegeten om zijn vrouw te behagen. En de vrouw vertelde dat ze dol was op korstjes en ze deze daarom aan haar man gaf en dacht hem daarmee een groot plezier te doen’.


Zo weet je niet altijd of je een ander er een plezier mee doet. Soms misschien wel en dan is het fijn als je het uit liefde doet, het een eigen keuze is, zonder dat je jezelf teveel aanpast en jezelf erin verliest.


Als je het vanuit een vrije keuze doet cijfer jezelf niet weg en heet het ook niet meer pleasen of behagen. Dan kun je het nog steeds doen om er een ander een plezier mee te doen.

Het voelt dan alleen anders omdat het je eigen keuze is en je neemt dan de volle verantwoordelijkheid voor je keuze. Dat geeft vrijheid en de energie zal dan ook niet meer voelen als pleasen of behagen.
Comments


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page