top of page

TA en systemisch werk voor hooggevoelige leerkrachten

'Ik zie je, ik hoor je, je bent oké'

Ik begeleid hooggevoelige leerkrachten die een wens hebben om steviger in hun schoenen te staan en meer rust te ervaren in hun hoofd. Ik leer ze hoe ze goed kunnen zorgen voor zichzelf in de hectiek van alle dag zodat ze weer zorgeloos en met veel energie en plezier hun werk kunnen verrichten.

 

Hooggevoelige leerkrachten 

Hsp'ers nemen veel waar, zien veel en hebben een diepgaande informatieverwerking waardoor ze sneller overprikkeld raken en over grenzen gaan. Dit is aantoonbaar in de hersenen. In het onderwijs waarin er veel verwacht wordt en de werkdruk hoog is kan het een grote uitdaging zijn om dicht bij jezelf te blijven en je eigen pad te bewandelen. De gevolgen van hooggevoeligheid kunnen zijn van lichte stressklachten en overprikkeling tot burn-out en uitval. Juiste (preventieve) begeleiding is dan belangrijk.

 

 In gesprek met hooggevoelige leerkrachten krijg ik vaak het volgende  terug:

 

'Het wordt me allemaal teveel, ik krijg zoveel op mijn bord. Ik kom steeds meer in de knel te zitten'. 'Ik wil graag zorgeloos leven maar ik heb al moeite om me staande te houden gedurende de dag'. "Ik maak me telkens zorgen of ik niet overprikkeld raak en over mijn grenzen ga', 'Ik ervaar zoveel druk en onrust, kon ik mijn gedachten maar even stop zetten'.

 

Het omgaan met alle prikkels is niet altijd makkelijk en vraagt veel. Als je maar doorgaat en niet goed voor jezelf zorgt is de kans groot dat je oververmoeid raakt en 's avonds uitgeblust op de bank beland. Als je meer leeft van binnenuit ga je weer bruisen van energie, liefde voelen voor jezelf, het vak en de kinderen. Het gevolg hiervan is een leven met veel meer ontspanning, rust en zorgeloosheid... een lichter leven!

Ben jij een hooggevoelige leerkracht die:

regelmatig over grenzen gaat en niet zo goed weet hoe je om moet gaan met de hoge werkdruk? 

's nachts vaak ligt te piekeren en bang bent dat je je werk niet op tijd af krijgt?

zich regelmatig zorgen maakt en verlangt naar rust in het hoofd en een zorgeloos bestaan?

rekening houdt met anderen maar daardoor nog weleens aan jezelf voorbij gaat?

veel ballen in de lucht houdt en zoekende is naar een balans tussen actie en rust?

snel overprikkeld is en zich weer fit en energiek wil voelen ook aan het eind van de dag?

het graag goed wil doen en goed voor anderen kan zorgen en het uitdagend vindt om voor zichzelf te kiezen?

Dan is dit programma echt voor jou!

Ik help je om goed te leren zorgen voor jezelf zodat je een balans gaat vinden tussen actie en rust. Ik leer je hoe je op tijd je grenzen aan kunt geven zodat je aan het eind van de dag energie over houdt. Ik help je om weer rust in je hoofd te creëren zodat je ook 's nachts weer lekker slaapt en de volgende dag met plezier je werk kunt verrichten.

Na dit programma:

 

heb je geleerd hoe je op tijd je grenzen aan kunt geven zodat je aan het eind van de dag energie over houdt
 

heb je meer vertrouwen in jezelf en weet je hoe je goed voor jezelf kunt zorgen

kun je dingen loslaten die je niet meer dienen

heb je geleerd hoe je in contact met de ander dichtbij jezelf kunt blijven

ervaar je meer rust en heb je geleerd hoe je een balans kunt creëren tussen werk en privé

laat je jezelf niet meer in de steek en heb je geleerd voor jezelf op te komen

heb je geleerd hoe je met je angsten om kunt gaan zodat je weer grip krijgt op het leven

weer je hoe je de verbinding met jezelf kunt herstellen waardoor je weer rust en plezier gaat ervaren

P1140224 groen jasje zonder oorbel.jpg

Weer rust in je hoofd

Ik ben Rita Mulder en trainer/coach in het onderwijs en richt me op hooggevoelige leerkrachten. Jarenlang heb ik gewerkt als groepsleerkracht in het onderwijs en als hsp'er geworsteld met de hoge werkdruk. Ik was een hardwerkende leerkracht die ‘s ochtends vaak al om 7.00 op school was. Er moest ook veel gebeuren. Als ik dan moe werd was daar dat stemmetje ‘joh stel je niet zo aan… hup schouders eronder en weer gaan’. Zo voerde ik de druk aardig op. Ik wilde aardig gevonden worden en aan alle verwachtingen voldoen en als ik moe werd liep ik nog een stapje extra. Want ja het werk moest wel gedaan worden. Als ik het maar ‘snel snel’ deed dan was het maar klaar (dacht ik). Maar daardoor raakte ik het contact met mezelf kwijt.

Daarnaast paste ik me constant aan, voelde ik me verantwoordelijk voor alles en iedereen en wilde ik alles perfect doen. Maar doordat ik zo mijn best deed ging ik dik over mijn grenzen. 's Nachts lag ik vaak te piekeren en kon ik niet slapen omdat mijn hoofd zo vol zat. Zo belandde ik uiteindelijk oververmoeid thuis en verloor ik ook stukje bij beetje het plezier in mijn werk. Allereerst dacht ik dat de druk van buitenaf de oorzaak was maar dat was niet het geval. Tijdens coaching leerde ik veel over mezelf en ontdekte ik hoe ik weer goed voor mezelf kon zorgen in een omgeving vol met prikkels. Daardoor ontstond er rust en kreeg ik weer plezier in mijn werk en kon ik pas écht gaan samenwerken met anderen.

De methodiek TA en het systemische werk heeft me geholpen in dit proces. Door deze methodieken toe te passen leerde ik om weer te handelen vanuit een volwassen bewustzijn. Daardoor kreeg ik weer veel energie en plezier in mijn werk en vond ik het heerlijk om met anderen samen te werken en dienstbaar te zijn met mijn unieke kwaliteiten.

Wil je me beter leren kennen? In dit interview vertel ik veel over mezelf en mijn werkwijze.

'Knowing yourself is the beginning of all wisdom'

- Arestoteles -
 

Ben jij er klaar voor om dit traject met me aan te gaan? Schrijf je dan nu in.

Wat bied ik aan

Ik bied een 6 daagse training aan waarin je samen met andere hsp leerkrachten leert hoe je goed voor jezelf kunt zorgen, je grenzen op tijd aan kunt geven, weer vertrouwen krijgt in je zelf en hoe je de regie weer kunt pakken en je kwaliteiten in kunt zetten als hooggevoelige leerkracht.


Heb je zin om aan te sluiten en samen met een groep hooggevoelige leerkrachten met je persoonlijke proces aan de slag te gaan en dit proces met elkaar te delen? Dan ben je heel welkom.

Wanneer

De training bestaat uit 6 dagen (10.00 - 16.00) , met een tussenpoos van 3 weken en wordt gegeven in Zwolle.

Ben je er klaar voor om de volgende stap te maken en deze prachtige reis te maken?

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met me op!

bottom of page