top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Blij zijn met jezelf

Wat had ik een mooi gesprek gister met mijn lieve oom. We hadden het over vroeger toen ik nog op de boerderij woonde en ik zo angstig kon zijn.

Hij zei dat wij ( ja mijn zus ook) al in huilen uitbarsten als hij , bij wijze van spreken, alleen maar naar ons wees. Zo bang waren we en lekker veilig achter ‘moeders rokken’.

Dat was dan nu wel heel erg veranderd zei hij. Waarop ik antwoordde: nouuuuu ...dat lijkt dan misschien maar zo, ik kan nog steeds blozen en bang zijn hoor. Dat verlegen, onzekere en angstige meisje herken ik nog steeds in mij.

Vaak heb ik gedacht dat als ik maar hard aan mezelf zou werken dit gevoel wel zou verdwijnen. Dat als ik maar goed mijn best deed ik vanzelf een krachtige zelfverzekerde vrouw zou worden en nooit meer onzeker.

Maar zo werkt het helemaal niet. Hoe meer ik mijn angst en onzekerheid wilde verbergen, hoe ongelukkiger en onzekerder ik me ging voelen. Het werkte juist tegengesteld.

Nu weet ik dat ik het best floreer als ik alles in liefde kan omarmen. Als alles er mag zijn precies zoals het komt. Dan kan ik ontspannen omdat ik dan niets meer hoef te verbloemen.

En kan ik dit dan nu? voor altijd? Nee natuurlijk niet. Wel kreeg ik een dikke, warme knuffel en kus van mijn oom bij het weggaan en voelde ik me echt even enorm gezegend!

- Rita -

Wat vind jij nog lastig om te omarmen? Waarin kun jij jezelf nog niet accepteren zoals je bent en wil je dat wel graag? Wil je meer liefde voor jezelf gaan voelen? Vraag dan een gratis adviesgesprek bij me aan en bel: 0623847983 of mail ritamulder@hotmail.com

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page