top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Er helemaal zijn voor je kind

Een maand geleden gaf ik een lezing over hooggevoelige kinderen. Er waren ouders, hulpverleners, leerkrachten en hooggevoelige volwassenen aanwezig.

Naast alle kenmerken en problemen die er die avond besproken werden komt er ook altijd de vraag ‘maar wat hebben deze kinderen dan nodig van ons?’

Naast dat ieder kind (en volwassene) vooral de behoefte heeft om gezien/ gehoord en erkend te worden vraagt het van ons vooral dat we aanwezig zijn. Met volle aandacht er ZIJN’!

Als we echt aanwezig kunnen zijn in het moment dan verdwijnt de vraag ‘wat heeft mijn kind (of het kind in mijn groep) nodig. Vanuit die aanwezigheid ‘weet’ je intuïtief wat er nodig is!.

De vraag is dan niet meer wat heeft mijn kind, of het kind in mijn groep, of de ander nodig. De vraag wordt dan ‘wat heb IK nodig om volledig aanwezig te kunnen zijn. Of wat ligt er dan nog tussen waardoor ík niet volledig aanwezig kan zijn?’

Hier kijk ik naar met mijn cliënten. Vaak zijn het gedachtes en oude patronen die ons belemmeren om in het nu te zijn. Daar kijken we dan samen naar. Of we we doen een ontspanningsoefening zodat je van daaruit weer in het nu komt.

Dit vraagt ook weer van mij dat ik volledig aanwezig kan zijn bij mijn cliënt. Als ik volledig aanwezig ben stroomt het en dan komen de antwoorden (en dat wat er nodig is) vanzelf.

- Rita -

Heb je ook vragen over jouw als opvoeder? Voel je af en toe de worsteling hoe je je kind het beste kunt begeleiden? Vraag dan nu een gesprek met me aan. Ik kijk graag met je mee. ritamulder@hotmail.com

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page