top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Vrij Zijn.

Vrij Zijn.

De zomervakantie staat voor veel mensen weer voor de deur. Wat is het heerlijk om af en toe eens even helemaal de boel de boel te laten en lekker te doen waar je zin in hebt. Niets moet en alles mag. Alle tijd voor jezelf en de dag helemaal invullen naar je eigen wensen. Wat een heerlijkheid en wat een vrijheidsgevoel geeft dit.

Wat zou het fijn zijn om dit gevoel van rust en vrijheid niet uit te stellen tot de vakantie, maar om dit iedere dag te ervaren. Die vrijheid en die rust is er nu al, daarvoor hoeven we niet te wachten tot de vakantie. Maar waarom volgen we dan niet iedere dag ons verlangen, waarom wachten we daar pas mee tot we alles wat er op het ‘moet’ lijstje gedaan is en kunnen we dan pas echt ontspannen?

Afgelopen week had ik een cliënt die met hetzelfde thema worstelde. Haar verlangen was om rust te ervaren, maar de hele dag door voelde ze de onrust en had ze het gevoel dat ze pas kon rusten als ze alle tijd voor zichzelf had en alles van het ‘moet’lijstje gedaan had. En ze kwam ook tot rust als ze alles gedaan had, echter de volgende dag begon hetzelfde rideltje weer van voor af aan. Echt ontspannen in het nu, daar kwam ze niet aan toe.

Toen we samen op zoek gingen naar de oorzaak van haar gedrag kwam ze erachter dat haar ouders vroeger hetzelfde gedrag vertoonden en dat ze dit nu kopieerde. Dit deed ze om gezien en gehoord te worden door haar ouders. Ook kwam ze een hardnekkige overtuiging tegen: ‘als ik hard werk en goed mijn best doe, dan pas ben ik oké.’ Er was een grote angst in haar dat als ze zou ontspannen en dingen zou gaan doen waar haar hart lag, dat ze dan afgewezen zou worden. Om dit te voorkomen werkte ze iedere dag hard. Toen ze deze overtuiging ontdekte kon ze weer ontspannen en zag ze in dat ze de goedkeuring van haar ouders niet meer nodig had, ze kon nu zichzelf bevestigen.

Heel vaak reageren we nog vanuit een angst voor afwijzing terwijl we ons dit niet bewust zijn. Wat is het dan fijn als de angst gezien wordt en de overtuiging die eraan gekoppeld is bloot gelegd wordt. Dan kunnen we van daaruit andere keuzes maken en weer vrijheid en rust ervaren.

Is het ook jouw wens om meer rust en vrijheid te ervaren in het nu? Loop jij ook te worstelen met steeds terugkerende thema’s en zou je daar meer inzicht in willen? In juli heb ik nog een paar gratis adviesgesprekken staan. Heb je interesse stuur dan een mail naar ritamulder@hotmail.com.

Ik wens ieder een hele fijne, rustige en ontspannen tijd toe!

Lieve groet,

Rita

Ter inspiratie nog het volgende stukje: “Je hoort als kind zo vaak; ‘Probeer toch je best te doen’. En dan ging je je op dat concentreren. Je ploeterde en zette je in en vocht. Als je in plaats daarvan te horen had gekregen: ‘Ontspan je maar lieverd, je bent al heel en volmaakt, en er ligt een enorm potentieel te wachten dat zich via jou wil manifesteren, ontspan je nu maar,’ dan zou je je inderdaad ontspannen en geopend hebben en je genius, je liefde en je creativiteit de ruimte gegeven hebben om te stralen. Je zou je in alle onschuld hebben opengesteld zodat je natuurlijke wijsheid als vanzelf naar boven kon komen, vol vreugde over het feit dat je simpelweg deel kon hebben aan het scheppingsproces.” - Brandon Bays -

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page