top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Tot in de puntjes geregeld

Inmiddels zijn de paasdagen weer achter de rug en is iedereen om mij heen weer aan het werk. Zelf lag ik tijdens de feestdagen samen met mijn partner gekluisterd aan bed omdat we griep hadden.

Ergens had ik dit al aan voelen komen omdat ik die week ervoor flink over mijn grenzen ben gegaan en minder aandacht heb geschonken aan meditatie en tijd voor mezelf dan anders. Ook zijn mijn partner en ik in die week daarvoor een paar dagen naar Venetië geweest en ondanks dat het heerlijk was en we daar een geweldige tijd hebben gehad was het ook stressvol.

Dit begon al bij het inchecken. We dachten dat we alle tijd hadden dus nestelden we ons heerlijk bij de Placa voor een kopje thee en een ‘gezond’ broodje hamburger. Toch pakte ik voor de zekerheid mijn reisgegevens er nog even bij om te checken wanneer ons vliegtuig precies zou vertrekken. En toen ging het even goed mis.

Tot mijn schrik zag ik dat we nog precies 35 minuten hadden om in te checken. Onze vlucht vertrok niet om 20.30 maar om 18.30. Toen ik dit las nam een paniekerig kind in mij het helemaal over. Ik zou en moest het vliegtuig halen en was niet bij mij machte om dit paniekerige gevoel te keren. Ergens was ik me nog wel bewust van mijn gedrag maar de volwassene in mij was ver te zoeken en was niet bij machte om het kind gerust te stellen.

Uiteindelijk hebben we het vliegtuig gehaald en heb ik achteraf heerlijk kunnen schateren om mijn gedrag. Maar het was ook fijn geweest als ik op het moment zelf bij machte was geweest om mezelf gerust te stellen. De stress die door mijn lijf gierde was namelijk allesbehalve prettig. Vroeger gaf ik mezelf dan op de kop dat ik mezelf niet had kunnen geruststellen, dan voelde ik me daarna nog ongelukkiger. Maar dit keer was het anders. Dit keer was ik verrast dat ik er achteraf zo hartelijk om kon lachen en dat was echt bevrijdend. Dat kon ik vroeger niet.

Hooggevoelige mensen gaan over het algemeen graag goed voorbereid op vakantie. Als er dan ineens a la minute iets verandert kunnen ze daar behoorlijk door van slag raken. Dit heb ik ook vaak gezien bij hooggevoelige kinderen in mijn groep. Als er dan iets veranderde in het programma en dit niet tijdig werd vermeld konden ze daar behoorlijk door van slag raken. Graag zijn ze goed voorbereid. Ze hebben ook de neiging om alles tot in de puntjes te regelen en vinden het niet fijn als ze voor verrassingen komen te staan. Dat is tevens ook een prachtig talent van ze.

In mijn groep hield ik daar altijd rekening mee. Als er dan veranderingen waren in het programma gaf ik dat tijdig aan. Ook vertelde ik precies wat er zou gaan gebeuren. Dat gaf de hooggevoelige kinderen in mijn groep rust. En als er dan toch onverwachts een verandering was dan stelde ik ze gerust en was ik er voor ze. Zo kun je als hooggevoelige volwassene er ook zijn voor het innerlijke kind in jou dat bevestiging en geruststelling nodig heeft. En als het een keertje niet lukt wees dan niet te hard voor jezelf. Een volgende keer weer beter.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page