top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Een prachtige ontmoeting

Een bijzondere ontmoeting op straat:

Ik heb mezelf nog steeds tot doel gesteld om iedere dag een tientje weg te geven op straat of ergens anders en dat 30 dagen lang. Omdat het me nog niet gelukt is om dit ook daadwerkelijk 30 dagen áchter elkaar vol te houden ( soms zat er een gat tussen) ben ik afgelopen vrijdag weer opnieuw gestart.

Omdat ik wil onthechten van geld en ook omdat ik het heel boeiend vind om te ontdekken wat dit met mij doet en met de ander. Een heel interessant proces en daarnaast is het geven ook zo leuk. Iedere dag weer een ander verhaal en een andere ontmoeting.

Vanmiddag liep ik weer met mijn tien euro op zak klaar om aan iemand te geven. Zie ik in de verte een vrolijke man lopen, druk kletsend met een klein meisje. Ik word er meteen blij van. Ik loop naar hem toe en vraag hem of ik iets tegen hem mag zeggen. Natuurlijk lieve schat zegt hij (Lieve schat zegt hij? Huh?) Vervolgens wil ik mijn tien euro uit mijn broekzak pakken waarop hij hartelijk begint te lachen. Dat hoeft niet lieverd zegt hij, je hebt me al een keer tien euro gegeven.

Beiden schateren we van het lachen. Dat is toch wel heel toevallig. (Of misschien ook niet, misschien moet ik mijn gebied wat vergroten ) Maar omdat ik blij van hem word geef ik hem opnieuw mijn tien euro. Hij zegt dat hij er meteen iets leuks voor gaat kopen. Lachend vervolgen we beiden onze weg en ik mijn wandeling #verbinding

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page