top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Volg je hart

Mijn zoon is voor een paar weken terug uit Nieuw Zeeland. En dat is echt genieten. Hij is net als mijn dochter en ik ook hooggevoelig. We kunnen samen zo heerlijk bomen over de zin van het leven. Iedere keer verrast hij mij weer met zijn wijsheid.

Het is een sterke krachtige man, is nog maar 25 jaar maar heeft al hele grote stappen gemaakt in zijn leven. De grootste stap die hij maakte is dat hij al op jonge leeftijd, net als mijn dochter, alle schepen achter zich heeft verbrand en zijn hart heeft gevolgd. Dat is ook de reden dat hij nu in Nieuw Zeeland zit.

Zijn grootste passie is surfen en dat kan niet in Nederland. Na de havo heeft hij alle adviezen van de school en zijn omgeving naast zich neergelegd: Dat je moest gaan voor zekerheid en een baan moest zoeken waar je je geld mee kon verdienen.

Ergens diep in hem heeft hij altijd geweten dat daar iets niet klopte en dat het daar niet om gaat in dit leven. Dat zekerheid een illusie is en dat wij mensen tot zoveel meer in staat zijn als we ons hart volgen en dat gaan doen wat ons de meeste vreugde geeft.

Daarin hebben hij, en mijn dochter en schoondochter, verschillende uitdagingen overwonnen en dat is zeker niet altijd makkelijk voor ze geweest. Ook bij hun verschenen er beren op de weg. Ze riskeerden bijv. de goedkeuring van de buitenwereld en hebben daarin heel wat angsten overwonnen.

Toch vertrouwden ze op hun hart en gingen ze ook al werden ze daarin door veel mensen niet gezien.

Nu zijn ze heel gelukkig in Nieuw Zeeland en stemmen ze iedere keer opnieuw weer af op hun hart omdat ze weten dat dit hun grootste raadgever is.

Nu mijn zoon in Nederland is merkt hij dat het hier zoveel lastiger is om daarin dichtbij jezelf te blijven. Hij zei het lijkt net of het hier in de lucht zit. Dat je bijna meegezogen wordt door de normen en de waarden van de maatschappij. Dat het lastig is als je hooggevoelig bent om dan toch dichtbij bij jezelf te blijven.

Hoe belangrijk blijft het dat we ieder moment weer afstemmen op ons hart. Hiermee kunnen wij de aarde naar een hoger level trekken. Maar het vraagt wel van ons dat we allereerst zelf gaan staan voor onze waarheden en ons losmaken van oude patronen waar we ons nog teveel door laten beïnvloeden.

Volg je hart hoe moeilijk dat misschien in eerste ook lijkt. Stem af op jezelf en doe dat wat jou het meest gelukkig maakt. Dan gaan er nieuwe deuren open en ontstaan er mogelijkheden die je in eerste instantie niet voor mogelijk had gehouden.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page