top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

De hooggevoelige leerkracht

Gisteren hebben we op de boekenmarkt in Deventer gestaan. Dat is ieder jaar weer een hele happening. Horden mensen uit het hele land komen dan Deventer binnenstromen om tussen alle aangeboden boeken te snuffelen.

NicoJan is er de hele week druk mee geweest om mooie en voordelige boeken uit onze collectie te halen en die gister uit te stallen bij onze kraam. Een hele klus maar ook erg vervullend om hierin dienstbaar te kunnen zijn.

Zelf had ik ook een klein gedeelte van de kraam in beslag genomen om mijn eigen boek voor hooggevoelige leerkrachten aan te bieden. NicoJan had het ‘s ochtends vroeg al mooi neergelegd en toen ik aankwam kon ik meteen signeren.

Er waren zowel leerkrachten met wie ik hele leuke gesprekken heb gevoerd als ouders en vrienden/familie van hooggevoelige leerkrachten. Heel bijzonder om te zien en te horen hoe dit onderwerp echt veel aandacht vraagt in het onderwijs.

Ik heb veel hooggevoelige leerkrachten gesproken die het uiteindelijk op hebben gegeven en uit het onderwijs zijn gestapt omdat de werkdruk te hoog was. Door de hoge werkdruk konden ze alle prikkels niet meer verwerken.

Toch denk ik nog steeds dat dit niet zo hoeft te zijn. Als hooggevoelige leerkrachten weten dat ze een enorm potentieel tot hun beschikking hebben waar ze gebruik van kunnen maken, dan kunnen ze hun gevoeligheid júist in gaan zetten als kracht.

Van daaruit zijn ze in staat om het onderwijs echt naar een hoger level te tillen. Daar ben ik van overtuigd. Als ze zich minder aan zouden passen aan dat wat de buitenwereld van hen verwacht en meer vanuit hun eigen waarheid gaan leven, dan kunnen er wonderen gebeuren.

Hier pleit ik voor! We zijn echt tot zoveel meer in staat dan ons voorstellingsvermogen kan bevatten.

Als jij hooggevoelig bent en in het onderwijs werkt en ook vastloopt of het verlangen voelt om meer gebruik te maken van jouw potentieel, kom dan eens langs voor een vrijblijvend gesprek. Er is zoveel mogelijk!

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page