top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Vertrouw jezelf

Gisteren had ik een dagje voor mezelf en besloot ik met het mooie weer naar de sauna in Emst te gaan. Ik was niet de enige met dit lumineuze idee. Om me heen verzamelden zich horden van mensen en het ene ligbed na het andere werd bezet.

Vroeger zou ik er niet voor gekozen hebben om me tussen zoveel mensen te nestelen. Dat was me teveel. Dan zou ik overprikkeld raken, teveel bij de ander zijn en last hebben van zoveel energieën bij elkaar.

Maar gisteren realiseerde ik me dat ik er nu juist ook van kan genieten en zelfs in deze drukte naar binnen kan gaan, me kan ontspannen en volledig op kan gaan in mezelf.

Dat komt omdat ik mezelf zoveel beter ken, beter weet wat ik nodig heb en daarin ook zoveel beter voor mezelf zorg. Als ik dan ergens ben waar het niet fijn voelt dan zoek ik gewoon een ander plekje.

Dit deed ik vroeger niet. Toen was ik vooral angstig, had ik geen idee wie ik was en ik kon al helemáál niet voelen wat ik nodig had. Dan was alles overweldigend en was ik meer met de ander bezig dan met mezelf. Dan liet ik ook finaal over me heen lopen en gaf ik mijn grenzen niet aan.

Nu echter zorg ik goed voor mezelf en dat voelt goed en fijn. Doordat ik beter voor mezelf zorg ontwikkeld mijn zelfvertrouwen. Want hoe meer ik mezelf kan vertrouwen hoe veiliger de wereld wordt.

xxx Rita

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page