top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Uit je hoofd in je lijf

Iedere keer merk ik weer dat ons lichaam prachtige signalen afgeeft. Deze signalen en boodschappen kunnen ons helpen om meer inzicht te krijgen in wat we nodig hebben.

Zo had ik gisteren een cliënt met wie ik de schalingsmethode heb gedaan. Dit is een methodiek die inzicht geeft in waar jij staat ten opzichte van je doel.

Het verlangen van mijn cliënt was meer rust te ervaren. Zowel in haar hoofd als in haar lijf. Ze wilde deze dag onderzoeken waar ze stond ten opzichte van dit doel en wat er nodig was om haar verlangen te vervullen.

Ik liet haar lopen op de lijn van 10 tot 100% en vroeg haar daarbij om heel goed te luisteren naar haar lichaam. Haar lijf zou vanzelf aangeven tot waar ze kon lopen.

Op 70 % bleef ze staan. Daar begon haar hoofd ‘raar’ te doen en op te spelen. Haar lichaam gaf precies aan tot waar ze kon lopen. Ik vroeg haar hoe het op die plek met haar ging. Ze merkte op dat ze een verkramping voelde in haar lijf.

Toen we dit verder gingen onderzoeken bleek dat het te maken had met het thema ‘moeten’. ‘Moeten’ belemmerde haar om rust te ervaren, het doel (verlangen) dat ze zichzelf gesteld had. Dit was de blokkade die er tussen lag.

Ze ontdekte dat er een ‘ouder’ bovenop haar zat. Een dwingende stem in haar hoofd van wie ze van alles moest. Daar werd haar ‘kind’ angstig van en dit kind verkrampte helemaal. Die verkramping voelde ze nu in haar lijf.

Toen ik haar vervolgens vroeg om van het blaadje te stappen en er intuïtief naar te kijken wat hier nodig was, kwam ze in verbinding met haar ‘volwassen deel’. Op deze plek zág ze dat ze altijd een keuze had.

Ze ontdekte dat als ze verantwoordelijkheid nam voor haar keuzes en de gevolgen ervan accepteerde er vrijheid ontstond. Hierdoor verdween het moeten.

Ook merkte ze op dat door dit inzicht de verkramping in haar lijf vele malen minder werd. Er ontstond weer rust, het doel dat ze zichzelf gesteld had voor deze dag.

Met mooie inzichten en bruikbare tools ging ze weer naar huis. Wat mooi en bijzonder dat ons lijf zulke mooie boodschappen in zich draagt.

Heb jij ook een verlangen naar meer rust in je hoofd en wil je onderzoeken wat er nodig is om dit verlangen te vervullen? Stuur dan een mailtje naar: ritamulder@hotmail.com.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page