top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Wat is jouw kwaliteit?

Heb jij ooit een kernkwadrant gelegd? Een kernkwadrant is een prachtige manier om achter jouw (en andermans) kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen te komen. Daardoor kan er in bijv een ruzie al snel weer een hartshartsverbinding ontstaan.

Stel je hebt telkens een conflict met iemand en je irriteert je mateloos aan zijn gedrag. Je allergie bij de ander is bijv dat hij/zij passief is en er niets uit zijn handen komt. Dan is de kans groot dat de ander in de té vorm zit en doorgeslagen is in zijn kwaliteit. Zijn kwaliteit kan dan zijn ‘relaxed/ontspannen/ je niet snel druk maken’.

Als je ziet dat er achter de allergie die je hebt bij een ander een kwaliteit verborgen zit, ga je vanzelf met andere ogen kijken naar de ander.

Daardoor kunnen problemen ineens zomaar oplossen als je erover in gesprek gaat met elkaar omdat de ander zich dan sneller gezien en gehoord voelt.

Ook heb JIJ in ditzelfde kwadrant een kwaliteit liggen. De allergie bij de ander is namelijk ook een signaal dat er een kwaliteit bij JOU te vinden is.

In dit geval kan jouw kwaliteit ‘daadkracht’ zijn waardoor jij je mateloos kunt ergeren aan mensen die het tegenoverstelde gedrag ‘passiviteit’ vertonen.

Jouw té vorm kan dan zijn ‘drammerigheid’ ( grote kans trouwens dat de ander zich hier weer aan jou ergert 😄) Jouw uitdaging is dan dat je hierin kan leren van de ander zijn kwaliteit ‘door meer rust te nemen, geduld te hebben en te ontspannen.

Door inzicht te krijgen in elkaars valkuilen, allergieën, kwaliteiten en uitdagen ontstaat er gelijkwaardigheid en kunnen problemen heel snel opgelost worden.

Als je ziet dat je juist ook hier van elkaar kunt leren en elkaar prachtig aanvult, ga je anders naar de ander kijken en ontstaat er gelijkwaardigheid.

Ben je ook benieuwd naar jouw kernkwadrant in relatie tot de ander? Stuur mij of NicoJan dan een pb’je. In een gesprek kan dit al snel helder worden.

www.coachopleidingen.com

- Rita -

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page