top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Volg je hart

Wat ben ik toch gek op opstellingenwerk. Ik vind het erg fijn om de rol als begeleider te hebben, maar daarnaast vind ik het ook heerlijk om als representant mee te doen.

Het vraagt van me om 'aanwezig te zijn' in het moment en me te laten leiden door een beweging die van daaruit volgt. Als representant hoef je niets meer te doen dan dat. Aanwezig zijn in het nu.

Wat zou het fijn zijn als we onszelf deze manier nog meer toe kunnen eigenen in ons dagelijkse leven. Gewoon aanwezig zijn en van daaruit de beweging volgen die er dan komt. Wat zal dat veel vrijheid geven, ontspanning en geluk. Hoe eenvoudig kan het ergens zijn.

Zo vaak zie ik nog bij mezelf en bij mijn klanten dat we ons laten verleiden door gedachtes die ons vertellen dat we iets móeten doen. Dan is daar die angst dat als we niets doen dat we het dan niet overleven. Een gedachte dat we hard moeten werken om dit leven te kunnen leven.

Maar zo is het helemaal niet. Als je je hart volgt, je verlangens helder hebt en daarbij aanwezig bent in het moment, dan kom je vanzelf in beweging. Dan komt de beweging niet voort uit een kramp maar dan komt de beweging voort uit vreugde.

Daarom is onze hoogste prioriteit om iedere keer weer in verbinding te gaan met ons verlangen. Als je daarmee in verbinding bent dan wil je namelijk niets liever dan in actie komen. De beweging komt dan vanzelf. En dat geeft de meeste vreugde.

- Rita -

Welke belemmeringen ( gedachtes) weerhouden jou ervan om aanwezig te zijn in het nu? En wat is joúw verlangen?

Heb je geen idee? Een opstelling is een prachtige manier om dit te ontdekken. Ik kijk graag met je mee zowel in een groep als individueel

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page