top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Minder moeten meer flow

Flow

Herken jij dat ook het verschil tussen actie ondernemen vanuit een moeten óf actie die voortkomt vanuit inspiratie en flow? Hier zit een wézenlijk groot verschil.

De eerste actie komt vaak voort uit een angst een overtuiging, controle. Bijv ‘ik móet nu iets DOEN anders schiet ik tekort’ of ‘ik móet nu actie ondernemen anders komt het niet goed’ ‘ ik móet nu iets doen want anders vindt de ander me niet meer aardig’ enz enz (Waarschijnlijk ken jij er nog veel meer...)

Alle acties die voortkomen vanuit een angst (een moeten) leveren misschien wel mooie resultaten op maar kunnen je ook ontzettend veel energie kosten. Ook mist de vreugde vaak in dit verhaal en heb je helemaal geen zin actie te verrichten.

Wat nu als je niet vanuit een moeten iets gaat doen maar omdat je er blij van wordt. Omdat er een diep verlangen onder ligt en je niets anders wilt dan dit verlangen te leven.

Dan komt de inspiratie niet meer vanuit een moeten, een overtuiging of een angst, maar omdat jij het zelf graag wilt. Dan gaan de acties die je doet moeiteloos, vanuit een flow.

Als je helder hebt wat je droom is en waar je blij van wordt dan komen de acties vanzelf. In verbinding met je droom raak je vanzelf geïnspireerd en wil je ook niets anders doen dan actie ondernemen. Dan denk je er niet meer over na, je gaat vanzelf.

Waar word jij het meeste blij van? Waar kom jij graag je bed voor uit? Wat zou jij wel de hele dag willen doen? Verzamel dan al je moed en spring! Grote kans dat als je dit gaat doen je weer flow gaat ervaren.

Heb je dat echter niet helder en wil je hier meer inzicht in krijgen? Of herken je ook een ‘moeten’ en wil je meer rust in je hoofd en vanuit vreugde en passie leven? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan. Ik kijk graag met je mee.

Boekentip: ‘minder moeten meer flow’ -Jan Bommerez -

- Rita -

Je mag me bellen of mailen: ritamulder@hotmail.com of 06 23847983

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page