top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Druk in je hoofd

Als ik 's avonds een lezing geef dan slaap ik de nacht die daarna komt vaak heel onrustig. Alles wat er tijdens de lezing aan bod is geweest komt dan allemaal nog weer een keertje voorbij. Alle gedachten moeten dan nog 'landen' en een plekje krijgen. En soms kan dat een heel naar gevoel geven in je hoofd.

Vannacht dacht ik aan al die hooggevoelige kinderen die hier ook last van kunnen hebben. Ik weet inmiddels waar het van komt, maar ik kan me voorstellen dat het voor kinderen die dit niet weten best angstig en heel naar kan zijn.

Dan is het écht fijn dat ouders van een hooggevoelig kind zich hiervan bewust zijn en hun kind kunnen geruststellen als het voorkomt.

Je kunt het voorkomen door de uren voordat je naar bed gaat niet teveel meer te doen en te ontspannen. Voor kinderen is het heel fijn als je daar ook een bepaalde structuur in aanbrengt zodat ze iedere dag op dezelfde manier hun dag rustig af kunnen sluiten.

Zelf ga ik voor het naar bed gaan altijd even onder de douche om alles van me af te spoelen. Maar ik weet ook dat als ik 's avonds teveel heb gedaan dit niet altijd helpend is. Dan leg ik me er maar bij neer en zorg ik ervoor dat ik de dag erna niet zoveel plan.

Hoe het afliep vannacht? Om vijf uur werd het eindelijk weer rustig in mijn hoofd. Daarna viel ik ontspannen in slaap. Om me vervolgens te verslapen ;-)

- Rita -

Ben je ook regelmatig druk in je hoofd en kun je daar 's nachts niet slapen? Vind je het lastig hoe je hiermee om kunt gaan? Kom dan eens langs voor een gratis gesprek. bel: 06 23847983 of mail ritamulder@hotmail.com

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page