top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

De boodschap van emoties

Boosheid, een emotie die ik nog vaak te weinig op de juiste manier en op het juiste moment inzet. Vandaag kwam deze energie in al zijn heftigheid weer naar boven.

Daar waar ik toch nog weer teveel rekening heb gehouden met anderen, aan het pleasen was, afwachtend totdat de ander dik over mijn grenzen ging. Om er vervolgens hélemaal klaar mee te zijn en dan te ontploffen en dan te zeggen dat de ander het heeft gedaan. Ik ben toch echt het slachtoffer...

Maar is dat eigenlijk wel zo? Hoort die boosheid wel bij de ander? Hield de ander dan werkelijk geen rekening met mij en ging de ander echt dik over mijn grenzen?

Vaak is het toch uiteindelijk weer een spiegel. In dit geval liet IK over mijn grenzen gaan, IK maakte me afhankelijk van de ander. IK was aan het pleasen en paste me aan en ging daarbij zo over mijn éigen grenzen dat ik uiteindelijk ontplofte.

De boosheid was niet zozeer naar de ander gericht maar voornameljk naar mezelf. Boosheid omdat ik geen rekening had gehouden met mezélf en me zo had weggegeven. Dat was de spiegel.

Vandaag voelde ik deze energie weer stromen, enorm krachtig. Het bracht me weer met beide beentjes op de grond, geaard en niet omver te blazen.

- Rita -

Iedere emotie heeft een prachtige kwaliteit in zich. Wil jij leren wat jouw emoties jouw vertellen en hoe je ze constructief in kunt zetten? Geef je dan nu op voor een gratis adviesgesprek. Dan kijk ik met je mee waar je nu staat en waar je naar toe zou willen. Bel hiervoor: 06 23847983

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page