top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Be kind to yourself

Gister, aan het eind van de middag, zaten NicoJan en ik op een terrasje in Zwolle. Het was bomvol. Niet zo raar natuurlijk op deze prachtige zonovergoten dag.

We bestelden een paar drankjes en genoten volop van het weer, de mensen om ons heen en de zon die heerlijk in ons gezicht scheen. Na een eerste drankje ook nog maar een tweede drankje. En toen gebeurde het...

In een split second werd ik door een serveerster overgoten met een vol glas guinness. Mijn broek was helemaal doorweekt. Verder zat ik van top tot teen onder de spetters. De serveerster schrok enorm en bood aan de kosten van de stomerij te vergoeden. Maar ... wij hebben thuis gewoon een wasmachine...

En tóen was ik verrast hoe ik er vervolgens op reageerde.... Kalm en rustig hoorde ik mezelf zeggen dat een stomerij niet nodig was maar dat het wel fijn zou zijn als ze onze drankjes en hapjes zou vergoeden.

Huh... wie zegt dit?? Waar komen deze woorden ineens vandaan? Vol verbazing luisterde ik naar mijn eigen stem. Normaal zou ik als eerste zeggen ‘ joh kan gebeuren’ of ‘geeft niks hoor het is niet anders’ of ‘gaat het goed met jou, je zult wel geschrokken zijn’....

Ik realiseerde me opeens dat er wezenlijk iets in mij veranderd was. De ander kwam nu niet vanuit een automatisme als eerste op één. Mijn automatische reaktie was nu precies andersom. Dit voelde echt fijn.

Daarna heb ik alsnog de woorden uitgesproken die ik vroeger als eerste zou hebben gekozen. ‘Gaat het goed met jou’? ‘Je zult ook wel geschrokken zijn.’ ‘Ja dit kan ieder gebeuren hoor’.

Maar nu was het vanuit gelijkwaardigheid en echte verbinding.

Toen ben ik nog maar even volop in de zon gaan zitten. Om ‘op te drogen’ 😄. En onze gezellige dag samen verder voort te zetten op dat terras.

We hebben daarna nog heerlijk genoten van ons hapje en drankje. Pikkerig en nog wat nat, maar dat was echt niet erg.

- Rita -

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page