top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Een vervuld leven

Voor de kerstvakantie heb ik veel scholen in Zwolle bezocht om ze kennis te laten maken met mijn boek die geschreven is voor hooggevoelige leerkachten. Daar heb ik veel enthousiaste reacties op gekregen. Ook kreeg ik vaak als feedback terug dat iedereen het boek zou kunnen lezen. Ook als je in de zorg werkt, in het bedrijfsleven, op kantoor of als je een hele andere functie bekleed. Waar ik over schrijf is namelijk universeel.

Als je bijvoorbeeld op je werk:

- veel druk ervaart, - regelmatig over grenzen gaat, - snel oververmoeid of overprikkeld bent, - 's nachts ligt te piekeren of je je werk wel goed doet, dan kun je deze problemen oplossen door stil te worden en naar binnen te gaan. De oorzaak van ieder probleem vind je in jezelf en niet in de buitenwereld. De buitenwereld is alleen maar een spiegel voor iets in jou wat gezien of gehoord wil worden.

Toen ik zelf tot deze ontdekking kwam veranderde er in mijn leven veel. Als ik de oorzaak in mijzelf kan vinden dan kan ik daar óók de oplossing vinden. Dan ben ik geen slachtoffer meer van de situatie maar heb ik zelf het stuur in handen. Doordat ik zelf de leiding neem ben ik niet meer afhankelijk van anderen. Daardoor ga je heel veel vrijheid ervaren.

Toen ik tot het inzicht kwam dat de oorzaak van ieder probleem te vinden was in mezelf heb ik hulp gezocht. Ik bezocht coaches en therapeuten die samen met mij onderzochten waar het probleem nu precies zat. Deze gesprekken hebben me ontzettend veel gebracht.

Ik leerde stap voor stap weer hoe ik met alle gevoelens om kon gaan die me overweldigden als hooggevoelige persoon. Ook leerde ik dat als ik pijn ervoer of me niet gezien voelde er altijd een link te vinden was met vroeger. Daar waar ik als kind conclusies had getrokken over mezelf en over de buitenwereld die me pijn hadden gedaan. Daar waar ik als kind niet die erkenning en aandacht had gekregen die ik nodig had.

Ik leerde in de gesprekken hoe ik om kon gaan met deze pijn en daarin goed voor mezelf kon zorgen. Dat gaf heel veel inzicht en verlichting. Doordat ik steeds meer inzicht kreeg in mezelf kreeg ik ook steeds meer zicht op mijn kwaliteiten en talenten. Ik ontdekte waar míjn unieke waarde lag, mijn missie werd helder en ik ontdekte ook hoe ik mijn missie in de wereld kon zetten. Daardoor voel ik me een vervuld mens.

Ieder mens kan deze vervulling ervaren, ook jij. Ik kijk graag met jou mee wat daarvoor nodig is.

Hartelijke groet,

Rita

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page