top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Het innerlijke kind in mij

Innerlijke kind

Inmiddels ben ik weer terug van een fantastische vakantie in Nieuw Zeeland. Mijn beide kinderen wonen in dit prachtige land en ik heb drie weken lang mogen genieten van hun leventje daar. Het was ontzettend fijn hun dagelijkse bezigheden te kunnen volgen, hun vrienden te ontmoeten, ze te knuffelen en ellenlange diepgaande gesprekken met ze te voeren.

Daarnaast heb ik ook veel aandacht besteed aan mijn eigen persoonlijke proces. Ik hou ervan om te mediteren en om te kijken wat de dingen die op mijn pad komen me willen vertellen. Inmiddels vertrouw ik er ook steeds meer op dat alles wat ik in de buitenwereld teruggespiegeld krijg, precies dát is wat ik nodig heb om de verbinding met mezelf nóg meer te verdiepen.

Soms gaat dat gepaard met pijn en huil ik tranen met tuiten. Maar als ik huil besef ik ook dat het helende tranen zijn en altijd gekoppeld zijn aan mijn innerlijke kind. Het is mijn kleine meisje die vroeger niet die aandacht en erkenning heeft gekregen die ze eigenlijk nodig had. Zelfs nu ik volwassen ben komt dit kleine meisje nog regelmatig om het hoekje kijken. Ze wil nu graag gezien worden door MIJ. En als ze weer gezien is en ik inzicht heb gekregen in de reden van haar pijn, dan wordt het weer rustig en vredig in mij.

Dit innerlijke kind in mij vind ik fascinerend. Inmiddels is het alweer 20 jaar geleden dat ik haar voor het eerst ontmoette. Ze heeft mijn leven zo verreikt. Doordat ik haar toeliet kreeg ik veel meer verbinding met mijn hart en ben ik alles zoveel meer in perspectief gaan zien. Er is zoveel meer rust, vrede en geluk gekomen in mijn leven doordat ik haar erkende en toeliet.

Doordat ik steeds meer inzicht kreeg in mijn eigen innerlijke ‘gekwetste’ kind zag ik ook steeds meer het innerlijke kind in de ander en kon ik de ander ook veel beter begrijpen, zien en horen. Inmiddels zie ik het heel snel als een ander nog teveel handelt vanuit dit innerlijke kind of er nog teveel mee geïdentificeerd is. Als je problemen ervaart, je niet lekker in je vel zit, steeds over grenzen gaat, teveel voor een ander zorgt, te perfectionistisch bent, onrust ervaart etc. dan kun je ervan op aan dat het kind in jou aandacht vraagt.

In mijn praktijk help ik mijn cliënten om inzicht te krijgen in hun innerlijke kind en leer ik ze hoe ze dit kind steeds meer toe kunnen laten. Ook leer ik ze hoe ze zich zelf nu die erkenning en aandacht kunnen geven die ze vroeger als kind zo gemist hebben. Als je jezelf die liefdevolle aandacht nu kunt geven dan gaat er een nieuwe poort voor je open en zul je geluk en rust ervaren waar je misschien al zo lang naar op zoek bent.

Wil jij ook de verbinding met jezelf en met het innerlijke kind in jou herstellen en verdiepen? Vraag dan een gratis persoonlijk adviesgesprek aan. Samen kijken we dan naar de situatie van nu (jouw hulpvraag) en van daaruit naar het verlangen dat je graag gerealiseerd wilt zien. Van daaruit ga ik kijken of ik hierin iets voor jou kan betekenen.

Lieve groet,

Rita

p.s Wellicht kun je het coachingstraject vergoedt krijgen door jouw school via het potje duurzame inzetbaarheid. Er zijn leerkrachten in mijn praktijk die via deze weg een coachingstraject bij mij volgen.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page