top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Het hooggevoelige kind

Regelmatig krijg ik de vraag van ouders of ik ook werk met hooggevoelige kinderen. Dat doe ik niet. Als ouders een hooggevoelig kind hebben die problemen ervaart dan ga ik in gesprek met de ouders en niet met de kinderen. Dat doe ik heel bewust.

Mijn ervaring als moeder van twee hooggevoelige kinderen is dat als ik dingen lastig vind in de opvoeding er iets is IN MIJ dat nog aandacht vraagt. Mijn kinderen zijn dan een spiegel voor mij dat er nog iets gezien wil worden in mij.

Als mijn kind bv angstig is en ik weet niet hoe ik haar/hem daarin kan begeleiden dan komt dat vaak omdat ikzelf niet weet hoe ik met mijn eigen angsten om moet gaan. Mijn eigen angsten vragen dan eerst aandacht. Als ik wel weet hoe ik met mijn angsten om kan gaan gaat de begeleiding daarin naar mijn kinderen toe echt moeiteloos!

Mijn ervaring is ook dat als ik volledig aanwezig kan zijn bij mijn kinderen en er met mijn aandacht helemaal bij ben, er veel dingen als vanzelf oplossen. Want als ik écht aanwezig ben dan sta ik ook in contact met mijn intuïtie en weet ik wat er nodig is in het contact met mijn kind.

Echt aanwezig zijn bij je kind vraagt van je dat je in het NU leeft. Vaak worden we echter nog zo afgeleid door iets uit het verleden of maken we ons zorgen over de toekomst waardoor we afdwalen van onszelf en niet meer echt vol aandacht bij onze kinderen kunnen zijn. Ik kijk dan samen met de ouders hoe het komt dat ze niet met hun volle aandacht aanwezig kunnen zijn in het nu. Vaak ligt de kern daarvan in het verleden.

Daarnaast heb ik geen kinderen in coaching omdat ouders het dichtst bij hun kinderen staan en hun kinderen het beste kennen. Als ik de kinderen zou coachen blijven ze afhankelijk van mij. Ook is er niets mis met hooggevoelige kinderen en zijn ouders prima in staat om hun hooggevoelige kinderen te begeleiden. Met de juiste begeleiding door de ouders kunnen hooggevoelige kinderen een héél gelukkig leven leiden.

Heb je vragen mbt tot je kind vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Dan kijk ik samen met jou wat ik daarin kan betekenen voor jullie.

Ook zou je een familieopstelling kunnen overwegen. Dit is een prachtige methodiek die je inzicht kan geven in de oorzaak van het gedrag van je kind. Als de oorzaak helder is kun je van daaruit ook het probleem makkelijker oplossen.

Graag kijk ik met je mee.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page