top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

RUST! ook als je weer volop aan het werk bent!

De vakantie zit er voor de meeste mensen weer op. Misschien ben jij ook al weer begonnen met werken of heb jij je dagelijkse werkzaamheden weer opgepakt. Ik hoop dat ook jij hebt genoten van de heerlijke zonnige dagen die we in deze zomer hebben gehad.

Mijn scootertje heeft in ieder geval overuren gemaakt. Ik weet niet wat er precies gebeurd als ik op mijn scootertje stap, maar mijn hoofd is meteen leeg en er komt á la minute een geluksgevoel bij mij naar boven. Ik kan dan enorm genieten van de natuur, de zon op mijn huid en de wind door mijn haren. Een gevoel van vrijheid maakt zich dan van me meester.

Nu is het natuurlijk de kunst om dat gevoel ook te ervaren als ik aan het werk ben en mijn dag weer gevuld is met allerlei werkzaamheden. Vanmorgen begon ik zoals iedere ochtend weer met een meditatie. Die momenten zijn voor mij heilig. Ik kan dezelfde vrijheid die ik op mijn scootertje ervaar ook ervaren als ik stil word en in mijn stoel zit te mediteren.

Vaak is daar allereerst nog een gevoel van onrust, maar als ik dieper zak en me totaal overgeef aan dat wat er is in het moment kom ik in een andere wereld terecht. Een wereld waarin ik diezelfde vrijheid en rust ervaar als op mijn scootertje. Dat gevoel probeer ik ieder moment van de dag terug te halen door stil te worden en me helemaal te ontspannen.

Soms zitten er blokkades of negatieve gedachtes in de weg die gepaard gaan met gevoelens van angst of onrust. Maar ook daar duik ik met liefde in. Hoe meer ik alles toe durf te laten wat er is in het moment en dit in liefde omarm, hoe meer rust en vrede ik ervaar. Iedere keer ben ik weer verwonderd en verbaasd over die immense liefde die ik kan ervaren en waarvan ik weet dat we daar allemaal toegang tot hebben.

Iederéén kan het leren om die rust en vrijheid te ervaren die je misschien ook zo tijdens je vakantie hebt gevoeld. Ook al ben je weer volop aan het werk, word je opgeslokt door van alles, of vragen je kinderen veel aandacht. En juíst ook hooggevoelige mensen kunnen dit snel leren. Ze staan zó dicht bij die bron. Soms is het veel dichter bij dan ze zelf beseffen.

Ik wil je daar graag bij helpen. Loop je ergens tegenaan of voel je je angstig of ongelukkig, ervaar je veel stress en druk, voel je je ongelukkig en weet je niet hoe je dit kunt keren? Kom dan bij me langs voor een gratis adviesgesprek. Voel je welkom!

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page