top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Hooggevoeligheid en feestjes.

Hooggevoeligheid en feestjes.

Eindelijk was het dan donderdag 24 mei zover. Mijn boek 'De verborgen schat van hooggevoelige leerkrachten' werd gelanceerd. Samen met mijn familie, vrienden, oud collega leerkrachten, studenten van de ACC en cliënten heb ik dit gevierd. Het was overweldigend, intens en persoonlijk. Ik voel me ontzettend dankbaar met zoveel lieve en warme mensen om me heen!

Maar wat was het als hooggevoelig persoon toch ook weer een uitdaging om tijdens dit feest dichtbij mezelf te blijven. Van te voren had ik alles goed geregeld en dingen uitbesteed omdat ik mezelf goed ken en weet dat het stress kan veroorzaken als ik niet goed voorbereid ben. Dit maakte dat ik al zoveel meer ontspannen het feestje en de presentatie in kon gaan.

Toch lag ook nu de overprikkeling nog op de loer. Ik wilde namelijk heel graag iedereen aan het begin persoonlijk begroeten en individueel andacht geven, maar eigenlijk weet ik van te voren al dat dit teveel is. Er komen dan zoveel indrukken op mij af, ik zie veel, neem veel waar en dat komt allemaal binnen en moet verwerkt worden. Ik merkte de overprikkeling aan mijn hart. Het ging steeds harder bonzen in mijn keel.

Ook hier had ik van te voren over nagedacht en tijdens de ontmoetingen probeerde ik zoveel mogelijk te aarden door met mijn aandacht bij mezelf te zijn, bij mijn ademhaling en bij mijn voeten, een manier om te gronden. Ik weet dat als ik goed gegrond ben ik minder last heb van overprikkeling.

Na de begroeting zou ik de presentatie geven maar ik voelde dat ik het eerst nodig had om me even terug te trekken in een andere zaal om weer in verbinding te komen met mezelf. Goed voor mezelf zorgen is dan echt heel belangrijk!

In mijn boek beschrijf ik hoe ik als hooggevoelige leerkracht telkens het contact met mezelf verloor. Ik beschrijf de worsteling die ik daarin door heb gemaakt maar ook vooral de manier die ik heb gevonden om het contact met mezelf weer te herstellen. En die sleutel ligt niet buiten je maar IN jou. Het is een proces naar binnen toe. Daar ligt het antwoord.

Om dit te ervaren hoeven we alleen maar heel stil te worden, aanwezig, met aandacht in het nu! In het nu zijn er geen problemen, dan lost alles op. Ook de overprikkeling.

De reden dat ik het zelf lastig vond om in het heden leven te leven is omdat ik teveel bezig was met het verleden of de toekomst. Die gedachten daarover maakten dat het niet mogelijk is om in het NU te verblijven. En dat is waar ik ook op zoek naar ga bij mijn cliënten. Wat maakt dat jij uit verbinding gaat en het contact met jezelf verliest? Wat ligt daar tussen? Welke gedachten maken dat jij verdwijnt uit het NU? Welke conclusies heb je over jezelf getrokken waardoor jij niet volop kunt genieten van het leven? Welke schat heb jij verborgen omdat je niet anders wilde zijn dan anderen en er graag bij wilde horen?

Het is mijn passie om hooggevoelige personen te begeleiden in dit proces. Dat doe ik met heel veel liefde. Als ik mijn passie leef voel ik me intens gelukkig. Dan kan ik de hele wereld aan. Heel graag help ik ook jou om weer in verbinding te komen met jouw passie, met jeZELF, met dat enorme potentieel waar we allemaal toegang tot hebben. De liefde! Als ik daarmee in verbinding ben is alles mogelijk, dan zijn er geen grenzen meer, dan is er overvloed en dan voel ik me intens gelukkig! En dát gun ik iedereen.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page