top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Je mag ontspannen, het leven is veilig!

Vorige week gaf ik een lezing voor hoogsensitieve professionals op de werkvloer. Wat een genot is het toch om samen te zijn met hooggevoeligen. Ze zijn zooo lief, zooo wijs, zooo empatisch, zooo zacht, zoooo intuitief, zoooo mooi!! Er ontstond al snel een prachtige vebinding met elkaar. De herkenning en de erkenning is zo fijn.

Zelf kwam ik erachter dat ik hooggevoelig ben toen ik 35 jaar was. Ik weet nog dat ik een boek las van Elaine Aron en dat ik dacht 'dit boek gaat over mij'. Ineens vielen er allerlei puzzelsstukjes in elkaar. Dat gaf zoveel bevrijding en rust.

Wat heb ik me vaak anders gevoeld dan anderen, wat voelde ik vaak ook onbegrip in de wereld en wat gaf me dat een eenzaam gevoel. Ook kon ik toen niet omgaan met alles wat ik voelde. Om te kunnen overleven deed ik het dekseltje er maar op... klaar! Maar uiteindelijk was dat niet de oplossing. Mijn gevoelens wilden ook aandacht en hoe minder ik er aandacht aan gaf hoe harder ze gingen schreeuwen. Ze wilden gezien worden en gehoord en door MIJ erkend. Niet door de ander, maar door MIJ.

In de jaren daarna heb ik veel therapie gehad om al deze gevoelens een plekje te geven. Langzaamaan voelde ik weer rust en kreeg ik zin in het leven. Inmiddels ervaar ik nog steeds piek- en dalmomenten maar dat is niet erg. Ik weet hoe ik ermee om kan gaan en hoe ik hierin goed voor mezelf kan zorgen. Dat is zoooo fijn!

Ik heb de oplossing heel vaak buiten me heb gezocht maar daar ligt de oplossing niet. IK ben de oplossing, het zit IN MIJ! Het gaat erom dat IK mijzelf erken en serieus neem. Dat ik op durf te komen voor mijn behoeftes en verlangens. Daarin ben ik niet afhankelijk van de ander, daarin kan ik zelf het stuur in handen nemen. En daar word ik zo blij van omdat ik daardoor besef dat ik niet afhankelijk ben van de buitenwereld. Dat geeft zo'n fijn gevoel.

Ik ontdekte ook dat alles waar ik naar verlang: liefde, geluk, vrijheid, rust ed er al is IN DIT moment. Ik hoef er alleen maar op af te stemmen. Soms is dat lastig. Dan ligt er iets tussen. Dan is belangrijk dat ik kijk en voel wat er tussen ligt. Bv. pjjn van het innerlijke kind, of een conclusie die ik vroeger over mezelf heb getrokken die niet waar is die gezien wil worden en gehoord. Bv, de conclusie dat ik niets waard ben of dat ik er niet bij hoor...

Door mezelf hierin te zien en te horen en te accepteren wat er is in het moment wordt het vaak al zachter in mij. Zelfliefde is vooral de sleutel. En dan kan het akelige gevoel dat ik eerst had zomaar ineens verdwijnen.

Alles is er echt al! Nu in dit moment! Ik mag ontspannen, het leven is veilig!

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page