top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Hooggevoelige professionals op de werkvloer

De komende tijd geef ik bijna iedere week op de woensdagmiddag workshops over hoogsensitiviteit. Er staan dan twee workshops achter elkaar gepland. Ik moet eerlijk zeggen dat ik van te voren al weet dat dit me eigenlijk te veel is. Daarom ben ik tijdens de voorbereidingen al bezig om te bedenken hoe ik én tegemoet kan komen aan de behoefte van de deelnemers én tegelijkertijd ook goed voor mezelf kan zorgen en niet te snel overprikkeld raak.

Wat ik van mezelf weet is dat ik snel overprikkeld raak als ik alleen maar informatie geef over het onderwerp en veel praat. Het vervelende is dat ik het ook heel erg leuk vind en graag vertel over de kenmerken, problemen en kwaliteiten van hooggevoelige mensen. Het is dus echt de kunst om hierin een tussenweg te vinden en te zorgen dat ik niet dik over mijn grenzen ga.

Ik denk dat veel hoogsensitieve professionals op de werkvloer zich hierin zullen herkennen. Ook al is het werk dat je doet erg leuk toch vraagt het om aandacht en bewustwording in het zoeken naar een balans. Mij helpt het als ik hier van te voren al goed over na heb gedacht. Ook ken ik mezelf aardig goed en is dit ook haast een vereiste om de balans te kunnen herstellen. Als ik namelijk mezelf niet ken en niet weet waar mijn grenzen liggen en ze niet aanvoel dan kan ik ze ook niet aangeven. Bewustwording is dus altijd stap 1.

Heel graag begeleid ik mensen in dit proces. Ik ken de kenmerken van hooggevoeligheid omdat ik zelf ook hooggevoelig ben. Ik ken de valkuilen en de problemen en heb vaak mijn neus gestoten. Inmiddels heb ik zoveel inzichten opgedaan en ook prachtige oplossingen gevonden hoe ik om kan gaan met mijn hooggevoeligheid. Daar ben ik dankbaar voor en deze inzichten geef ik heel graag door. Mijn hooggevoeligheid zal niet verdwijnen en ook zal ik nog steeds af en toe overprikkeld raken en toch over grenzen gaan. Maar dat is niet erg. Ik ben er nu sneller bij en trek sneller aan de bel als het even niet meer gaat. Mijn belangrijkste motto is “ken jezelf en heb jezelf lief”.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page