top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Gronden als je hooggevoelig bent

Wat kun je doen tegen al die prikkels waar je iedere dag weer aan bloot gesteld wordt? Hoe ga je om met zoveel informatie die bij je binnenkomt en die je af en toe niet meer kunt handelen?

Hooggevoelige mensen zien veel, nemen veel waar, voelen stemmingen en sfeer haarfijn aan waardoor ze sneller overprikkeld raken dan andere mensen. Ze kunnen de wereld om hen heen als overweldigend ervaren en daardoor ook als erg onveilig.

Ik herken dit probleem goed en als kind trok ik me daarom terug en zonderde me af. Dit maakte in ieder geval dat ik niet telkens overprikkeld raakte. Op deze manier zorgde ik ergens ook goed voor mezelf. Door me vaak af te zonderen en te mediteren kwam ik ook weer in verbinding met mezelf en dat was heerlijk. Ik was mezelf jaren kwijt geweest en door me terug te trekken en aandacht aan mezelf te geven had ik mezelf weer gevonden.

Maar iets in mij wilde meer. Ik wilde ook zo graag meedoen in de wereld en genieten van alles wat daar was. Ik verlangde ook zo naar de verbinding met andere mensen. Het was heel fijn dat ik in mijn eentje de verbinding met mezelf weer kon voelen maar ik voelde ook een verlangen om de wereld in te gaan en me daar te verbinden.

Sinds een tijdje voel ik dat de oplossing vooral in een goede aarding zit. Als ik goed geaard ben, ben ik namelijk niet omver te blazen. Dan kunnen er nog zoveel prikkels van buitenaf bij me binnenkomen maar de gronding zorgt ervoor dat ik kan blijven staan. Het is net als met een boom die dunne wortels heeft. Een klein windvlaagje blaast hem dan al omver. Als de boom wel stevige wortels heeft dan moet er een behoorlijke storm komen wil hij de boom om ver kunnen blazen.

Als ik goed geaard ben kan ik me ook meer openen voor de levensenergie, de goddelijke stroom die door mij heen wil stromen. Ook daar heb ik me jaren voor afgesloten omdat ik die enorme levensenergie niet kon handelen. Maar als ik stevig sta krijgt ook deze energie kans om helemaal door mij heen te stromen.

Ik grond mezelf door te mediteren en met mijn aandacht naar mijn bekken of voeten te gaan. Mijn ademhaling wordt dan rustiger en mijn lijf ontspant. Ik voel mijn energie dan zakken en in mij wordt het steeds stiller. Andere mensen zijn meer gebaat bij sporten, yoga, zingen, dansen, in de tuin werken, wandelen... ect. Zo zijn er veel manieren om te gronden.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page