top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

De wet van aantrekking

Wet van aantrekking

Al jaren verdiep ik mij in de wet van aantrekking. Ik vind het erg interessant hoe de wetten van het universum werken en heb daar veel boeken over gelezen. Ook heb ik er zelf allerlei ervaringen mee gehad. Het belangrijkste dat ik daarin ontdekte is dat als ik iets graag wil dit altijd gekoppeld is aan een keuze die ik hieraan vooraf maak, een krachtig besluit! En die keuze kan in eerste instantie gebaseerd zijn op iets wat ik heel graag wil, maar ook omdat ik iets niet meer wil. Die keuzes kwamen in ieder geval altijd uit de grond van mijn hart. Het was echt een zijnskeuze en van daaruit kon er verandering ontstaan en trok ik aan wat ik zo dolgraag wilde.

Eerst zal ik vertellen hoe ik dingen aangetrokken heb door te voelen dat ik iets echt NIET meer wilde. Heel lang heb ik bijv een relatie gehad met mijn eerste man waarin ik echt contact miste. Ik miste een maatje, iemand met wie ik alles kon delen en ook dingen samen kon doen. Ik had een diep verlangen naar verbinding op allerlei niveaus. Mijn eerste man echter had hele andere behoeftes. Hij wilde ook niet persé dingen samen doen. Hij vond het leven wel goed zoals het was en daarin ging ik mee en kwam ik niet op voor mijn behoeftes.

Totdat ik op een zondagmiddag weer een wandeling maakte in mijn eentje. Ik stapte uit mijn slachtofferschap en was er ineens zo klaar mee. Toen maakte ik vanuit de grond van mijn hart een keuze: ‘Dit wil ik niet meer’. Ik voelde dat dit besluit echt vanuit mijn tenen kwam. En als ik nu terugkijk is het vanaf toen in een stroomversnelling gegaan en kwam ik al snel een partner tegen die wel dezelfde behoeftes en verlangens had. Het moment dat ik vanuit de grond van mijn hart zei ‘dit is niet meer wat ik wil’ veranderde mijn leven. Inmiddels wonen we al jaren samen. Mijn diepste verlangen daarin is vervuld.

Dit heb ik vaker gehad, ook met mijn werk. Al heel lang wist ik dat ik niet meer wilde werken in het basisonderwijs als juf. Ik wist ook waar mijn verlangen lag. Ik wilde hoogsensitieve leerkrachten/mensen begeleiden maar zette die stap niet. Ik bleef maar werken in een onderbouw groep totdat ik er helemaal klaar mee was en zo dik over mijn grenzen ging en ik wéér vanuit de grond van mijn hart een besluit nam en uit mijn slachtofferschap stapte en riep: ‘Dit wil ik niet meer’. Ik stopte met werken en al heel snel kwam daarna de coachopleiding op mijn pad en werd ik gevraagd of ik daar docent wilde worden.

Zo heb ik ook de plek waar ik nu woon gecreeerd. Ik woonde hiervoor in Apeldoorn en we hadden buren die veel lawaai maakten. Ze hadden een overkapping gemaakt in de tuin waar ze meestal zaten. In de woonkamer hoorde ik ze letterlijk praten. Het voelde alsof ik de buren bijna iedere dag aan tafel had. Op een gegeven moment was ik er zooo klaar mee en besloot ik: ‘dit wil ik niet meer’. Nu wonen we in een prachtig huis, vrijstaand met veel ruimte in en om ons huis.

Ook heb ik dingen gecreeerd omdat ik iets dolgraag wilde en in verbinding stond met mijn verlangen. Zo ben ik naar Amerika geweest voor een retreat van Bentinho en later in de zomer weer maar nu in Baarlo. Eind van het jaar ben ik een maand naar mijn kinderen geweest in Nieuw Zeeland.. Deze besluiten kwamen echt uit mijn hart. Heel vaak had ik het geld niet maar ik besloot toch te gaan. Maar als ik het zijnsbesluit genomen had ontstonden er ineens mogelijkheden om toch het geld weer bij elkaar te krijgen.

Zoals ik het nu schrijf lijkt het of het allemaal makkelijk is gegaan maar dat is het niet. Als ik iets wilde voelde ik áltijd ook grote onzekerheid en angst en had ik gedachtes als ‘mag dit wel’, ‘kan dit wel, ‘eigenlijk heb ik er helemaal geen geld voor’, ‘verdien ik het wel’. Ik heb in deze processen veel zelfonderzoek gedaan en misvattingen ontmanteld. Het vroeg om veel zelfinzicht in het proces van handelen vanuit een kind of handelen vanuit een volwassene. Het ging in ieder geval niet vanzelf. Ik heb er veel voor gedaan.

Iedere keer werd ik weer uitgedaagd om te gaan voor dat wat mijn hart echt wilde en werd ik uitgedaagd om alle negatieve stemmetjes te negeren en toch te gaan. Daar was veel moed voor nodig en ook vertrouwen. Heel vaak voelde ik ontzettend veel angst maar ik ging toch. Ik liet me niet leiden door die angst ook al voelde ik het intens. Moed heeft mijn ver gebracht in mijn leven.

Nu ik alles zo teruglees en mijn creaties bekijk was de kern van waaruit ik creëerde ook vooral eigenwaarde. Gun ik het mezelf, vind ik mezelf zoveel waard dat ik kies voor dat waar ik blij van word? Ik nam mijn behoeftes serieus en ging er uiteindelijk voor en stond mezelf toe om te ontvangen! Ik stapte uit het slachtofferschap en nam de regie zelf in hand!!

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page