top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Wat een herrie!

De laatste weken zijn ze bij de overburen aan het verbouwen. Mijn praktijk/werkruimte is er precies tegenover. Iedere morgen begin ik vol goede moed met meditatie en gronding want ik weet dat hoe dichter ik bij mezelf ben hoe beter ik tegen het geluid kan. Omdat ik hooggevoelig ben kan geluid soms zo intens binnen komen dat het pijn kan doen. Een goede aarding is dan belangrijk.

Gister ging het echter mis. Ik was druk met mijn website en allerlei andere dingen regelen en het geluid begon me steeds meer te irriteren. Op een gegeven moment ontplofte ik en dan is er niets meer over van die liefdevolle Rita. Dan lijkt het of een duiveltje mij over heeft genomen.

Dit herkende ik ook bij hooggevoelige kinderen die vroeger bij mij in de klas zaten. De hele dag doen ze op school hun best( want ze willen het vooral heel graag goed doen) en als ze dan naar huis gaan ontploffen ze omdat ze flink overprikkeld zijn en flink over grenzen zijn gegaan. Sommige ouders maakten zich hier dan echt zorgen over als ze hun kind zagen veranderen in een kleinduiveltje.

Ik kijk er niet meer van op van het ‘viswijf’ 🙂 dat ik af en toe kan zijn en ook mijn partner niet. Ik raas dan even uit en ga daarna zitten om te voelen wat ik op dat moment nodig heb. Hooggevoelige mensen zullen zich hier vast in herkennen. Achteraf kan ik er vaak ook hartelijk om lachen. WoW wat een power heb ik ook in mij. En omdat ik de kenmerken van hooggevoeligheid goed ken kan ik het beter accepteren.

Ouders met hooggevoelige kinderen raad ik ook aan om hun kind even lekker uit te laten razen. Vaak voelen deze kinderen zich achteraf ook schuldig om hun gedrag dus geruststellen en bij ze zijn en begripvol te zijn helpt het meest. Ze hebben zo hun best gedaan om dit te voorkomen maar soms is de grens gewoon bereikt. Ook kun je samen met je kind kijken wat ze gedurende de dag nodig hebben om minder snel overprikkeld te raken.

Vandaag begin ik weer met goede moed. Gelukkig kan ik met mijn cliënten nog verhuizen naar de woonkamer. Zo is daar iedere keer ook weer een oplossing.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page