top of page
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Rita's Blog

Durf jij je over te geven?

Vanmorgen werd ik wakker en las een stukje van Bentinho en ik werd er zo blij van.

Het is niet de bedoeling dat de wereld perfect is maar het is de bedoeling dat we het enorme potentieel gaan ervaren dat we allemaal tot onze beschikking hebben. Het licht, de liefde, wijsheid, overgave en vertrouwen. Je kunt geen licht ervaren als je het donker niet kent. Je kunt pas vertrouwen krijgen in het leven als het leven je niet alles geeft wat je graag zou willen. De tegenstellingen zijn nodig om je ware Zelf te ontdekken en te ervaren. IN de imperfectie zit juist de perfectie van het leven.

Hoe waar dit alles is mocht ik zelf gistermiddag ervaren. Ik ging even liggen omdat ik last had van suizen in mijn oor en moe was. Toen ik wakker werd draaide alles. Het enige wat ik kon doen was stil blijven liggen met mijn ogen gesloten. Ik kon niet anders dan me overgeven aan dat wat er was. Ik moest een aantal keren spugen en de wereld bleef maar draaien. Na een aantal uren werd het beter en kon ik stilletjes aan weer een beetje op zijn en het eten hield ik weer binnen.

Vanmorgen sta ik op en is de duizeligheid er nog een beetje maar grotendeels verdwenen. Toen ik het stukje van Bentinho las voelde ik nederigheid voor het proces waarin ik zit en waarin we allemaal zitten. Ik voelde hoe lastig het gister voor me was om de controle los te laten en me over te geven. Maar vertrouwen en overgave kan ik alleen maar leren door het toe te passen.

IN de imperfectie zit de perfectie van het leven. Dit inzicht maakt me nederig. Nederig naar het leven.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page