top of page

TA en systemisch werk voor ib'ers

Zet hooggevoelige leerkrachten in hun kracht en leer hoe jijzelf meer achterover
kunt leunen en kunt vertrouwen op jezelf.

Ik begeleid ib'ers die in hun werk veel tijd kwijt zijn aan leerkrachten die stress en druk ervaren en dreigen uit te vallen. De kans is groot dat dit hooggevoelige leerkrachten zijn omdat zij door een diepgaandere informatiewerking sneller uitvallen. Ik leer ib'ers wat hooggevoelige leerkrachten nodig hebben om goed te kunnen functioneren zodat ze zelfstandig en zelfverzekerd hun werk kunnen verrichten.

Hoge werkdruk

In het onderwijs wordt er nog steeds veel verwacht van leerkrachten. De vele veranderingen zorgen ervoor dat ze zich telkens weer opnieuw aan moeten passen. De gevolgen hiervan kunnen zijn van lichte stressklachten en overprikkeling tot burn-out en uitval. Juiste (preventieve) begeleiding is dan belangrijk.

 

 In gesprek met hen krijg ik vaak het volgende  terug:

 

'Het wordt me allemaal teveel, ik krijg zoveel op mijn bordje. Ik kom steeds meer in de knel te zitten'. 'Ik wil graag goed onderwijs geven, maar soms ben ik al moe als ik op school aankom'. "Ik maak me telkens zorgen of ik mijn werk wel goed doe en op tijd af krijg', 'Ik ervaar zoveel druk en onrust, kon ik mijn gedachten maar even stop zetten'.

 

Het omgaan met alle prikkels die het werk met zich meebrengt is niet altijd makkelijk en vraagt veel. Als je maar doorgaat en niet goed voor jezelf zorgt is de kans groot dat je oververmoeid raakt en 's avonds uitgeblust op de bank beland. Als je meer leeft van binnenuit ga je weer bruisen van energie, liefde voelen voor jezelf, het vak en de kinderen. Het gevolg hiervan is een leven met veel minder stress, druk en uitval.

Ben jij een ib'er die:

veel tijd kwijt is aan leerkrachten die stress en druk ervaren en bij jouw bureau komen mopperen en klagen?

veel ballen in de lucht houdt en ben je zoekende naar een balans tussen actie en rust?

soms het gevoel heeft dat je tekort schiet en wil je graag leren om meer te vertrouwen op jezelf?

 

graag dienstbaar is voor een ander maar wil je ook leren hoe je goed voor jezelf kunt zorgen?

zich snel verantwoordelijk voelt en heb je een verlangen om meer te delegeren en het samen te doen?

zich ervan bewust is dat met name hooggevoelige leerkrachten sneller uitvallen?

Dan is dit programma vast iets voor jou

Ik help je in de begeleiding met leerkrachten die stress en druk ervaren en lopen te mopperen en klagen.

Ook leer ik jou hoe je  dichtbij jezelf kunt blijven en vanuit passie en plezier jouw ib taken kunt vervullen.

Na dit programma:

heb je geleerd hoe je op tijd je grenzen aan kunt geven en dat wat niet van jou is bij de ander te laten

heb je geleerd hoe je meer achterover kunt leunen en kunt vertrouwen op jezelf

kun je dingen loslaten die niet van jou zijn en heb je geleerd te delegeren

heb je geleerd hoe je in contact met de ander dichtbij jezelf kunt blijven en trouw blijft aan jezelf

heb je geleerd hoe je een balans kunt creëren tussen actie en rust (en werk en privé)

herken je hooggevoelige leerkrachten en weet je wat ze nodig hebben

P1140224 groen jasje zonder oorbel.jpg

Plezier in je werk

Ik ben Rita Mulder en trainer/coach in het onderwijs en eigenaar van de NCA (Nederlandse Coachacademie). Jarenlang heb ik gewerkt als groepsleerkracht in het onderwijs en als hsp'er ook geworsteld met de hoge werkdruk. Ik was een hardwerkende leerkracht die ‘s ochtends vaak al om 7.00 op school was. Er moest ook veel gebeuren. Als ik dan moe werd was daar dat stemmetje ‘joh stel je niet zo aan… hup schouders eronder en weer gaan’. Zo voerde ik de druk aardig op. Ik wilde aardig gevonden worden en aan alle verwachtingen voldoen en als ik moe werd liep ik nog een stapje extra. Want ja het werk moest wel gedaan worden. Als ik het maar ‘snel snel’ deed dan was het maar klaar (dacht ik).

Daarnaast paste ik me constant aan, voelde ik me superverantwoordelijk voor alles en wilde ik alles perfect doen. Maar doordat ik zo mijn best deed ging ik dik over mijn grenzen. 's Nachts lag ik vaak te piekeren en kon ik niet slapen omdat mijn hoofd zo vol zat. Zo belandde ik uiteindelijk oververmoeid thuis en verloor ik ook stukje bij beetje het plezier in mijn werk. Allereerst dacht ik dat de druk van buitenaf de oorzaak was maar dat was niet het geval. Tijdens coaching leerde ik veel over mezelf en ontdekte ik hoe ik weer goed voor mezelf kon zorgen in een omgeving vol met prikkels. Daardoor ontstond er rust en kreeg ik weer plezier in mijn werk en kon ik pas écht gaan samenwerken met anderen.

De methodiek TA en systemisch werk heeft me geholpen in dit proces. Door deze dagelijks toe te passen leerde ik om weer te handelen vanuit een volwassen bewustzijn. Daardoor kreeg ik weer veel energie en plezier in mijn werk en vond ik het heerlijk om met anderen samen te werken en dienstbaar te zijn met mijn unieke kwaliteiten.

Wil je me beter leren kennen? In dit interview vertel ik veel over mezelf en mijn werkwijze.

'Knowing yourself is the beginning of all wisdom'

- Arestoteles -
 

Ben jij er klaar voor om dit traject met me aan te gaan? Schrijf je dan nu in.

Wat bied ik aan

Ik bied een 6 daagse training aan waarin je samen met andere ib'ers op pad gaat en kennis krijgt over hooggevoeligheid en daarnaast ook leert hoe je goed voor jezelf kunt zorgen, je grenzen op tijd aan kunt geven, weer vertrouwen krijgt in je zelf en hoe je als ib'er de regie kunt pakken en jouw kwaliteiten in kunt zetten.


Heb je zin om aan te sluiten en samen met een groep ib'ers aan de slag te gaan en dit proces met elkaar te delen? Dan ben je heel welkom.

Wanneer

De training bestaat uit 6 dagen (10.00 - 16.00) , met een tussenpoos van 3 weken en wordt gegeven in Zwolle.

Ben je er klaar voor om de volgende stap te maken en deze prachtige reis te maken?

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met me op!

bottom of page