TA voor schoolleiders

Minder stress, druk en uitval bij leerkrachten en meer tijd en energie voor zaken die er echt toe doen bij het geven van kwalitatief goed onderwijs.

Ik help directeuren die veel tijd kwijt zijn aan leerkrachten die stress en druk ervaren en dreigen uit te vallen zodat zij zich weer bezig kunnen houden met zaken die voor hen belangrijk zijn.

'TA voor schoolleiders' om uitval te voorkomen en een zelfsturend team te bevorderen waarin iedere leerkracht weer met passie, plezier en vanuit flow zijn werk verricht.

Ben jij dit?

Je bent een directeur die telkens veel tijd kwijt is aan leerkrachten die stress en druk ervaren en bij jouw bureau komen klagen terwijl jij nog een lange to do lijst op je bureau hebt liggen.
 

Je wilt graag leerkrachten die pro - actief zijn en hun eigen boontjes weten te doppen ipv dat ze afhankelijk zijn van jou en telkens om advies komen vragen.
 

Je hebt veel talenten en een visie op het onderwijs en wilt deze graag inzetten maar daar kom je niet aan toe omdat je telkens bezig bent met randzaken.
 

Je wilt graag preventief werken en niet pas in actie komen als de leerkrachten zijn uitgevallen want dat kost je uiteindelijk veel meer tijd en geld.
 

Je hebt een wens om vanuit gelijkwaardigheid het team te begeleiden en wilt synergie creëren waarbij je samen met het hele team de verantwoordelijk draagt.

Je bent bereid om te investeren in jezelf en in je team en echt te gaan voor je passie!

Dan is dit programma geschikt voor jou

Hoge werkdruk

In het onderwijs wordt er nog steeds veel verwacht van leerkrachten. De vele veranderingen zorgen ervoor dat leerkrachten zich telkens weer opnieuw aan moeten passen. De werkdruk is hoog, er zijn lange to do lijstjes en iedere leerkracht doet zijn best om aan de verwachtingen te voldoen. De gevolgen hiervan kunnen zijn van lichte stressklachten en overprikkeling tot burn-out en uitval.

Myrjam (leerkracht): ‘We moeten vooral heel veel. Er wordt van je verwacht dat je een gedragsspecialist bent, we moeten burgerschapslessen behandelen, seksuele voorlichting geven..” *

Wat ik in de praktijk heb gezien is dat leerkrachten hard werken, vroeg op school zijn, in de weekenden nog druk zijn, prioriteitenlijstjes maken en zich op allerlei manieren aanpassen en het op deze manier proberen op te lossen. Ze roeien hard met de riemen die ze hebben. Scholen treffen de nodige maatregelen zoals aandacht voor de leerkracht, reguleren van de werkdruk, meer duidelijkheid in roosters en planning, betere communicatie, ontwikkelen van de kwaliteiten, etc.

 

Maar ondanks deze inzet vallen er nog steeds leerkrachten uit. De oorzaak van het probleem wordt misschien toch nog te vaak gezocht in de buitenwereld. De ander, de school, de vereniging of de situatie moet veranderen en krijgt de schuld. Daar moet iets worden gefixt. Zo wordt de verantwoordelijkheid in de buitenwereld gelegd en blijven de leerkrachten afhankelijk van de directeur, ib'er, de vereniging en het bestuur.

TA: een prachtige sleutel!

Wat zou het fijn zijn als we stress en uitval zoveel mogelijk kunnen voorkomen. Dat leerkrachten weer lekker in hun vel zitten en energie overhouden aan het eind van de dag. Wat zou het fijn zijn dat iedere werknemer op school heeft geleerd hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen zonder telkens over grenzen te gaan. Dat ze hun kwaliteiten in kunnen zetten, weer met plezier naar school gaan en tijd en energie overhouden voor andere zaken.

De TA (transactionele analyse van Berne) is een hele fijne methodiek die internationale erkenning heeft verworven en veel wordt gebruikt als professionele benaderingswijze voor zowel onderwijs, psychotherapie, counseling en educatie en managementopleidingen. Het gaat uit van de basishouding 'ik ben oké en jij bent oké' en geeft inzicht in oude patronen en groepsdynamieken. Het biedt kennis en vaardigheden met betrekking tot communicatie tussen mensen, zowel in het persoonlijke proces als binnen groepen. Het werken met de TA bevordert de relatie (verbinding) met jezelf en met anderen. Het nodigt uit om te handelen vanuit een volwassen bewustzijn.

Theo (gepensioneerde leerkracht): “Het mooie is dat het onderwijs nooit af is. Als leraar ben je misschien wel bevoegd maar nog niet voor je leven bekwaam. Permanente educatie en aanpassing houden het spannend. Zo krijg je geen enkele leerkracht die naar zijn pensioen toe hikt.” *

                                                                                                                                                                               * bron: Telegraaf; zaterdag 30 april 2022

 

 

 

 

P1140224 groen jasje zonder oorbel.jpg

Eigenaarschap

Ik ben Rita Mulder en trainer/coach in het onderwijs en mede eigenaar van de NCA (Nederlandse Coachacademie). Als expert op het gebied van TA, systemisch werk en gevoeligheid kan ik veel voor directeuren en scholen betekenen. Ik ken de problematiek omdat ik zelf jarenlang in het onderwijs heb gewerkt en ook heb geworsteld met de hoge werkdruk.

Toen ik uitviel dacht ik dat de werkdruk op school er de oorzaak van was dat ik 'bakken vol' met energie verloor. Maar door training en coaching en het toepassen van de TA op mezelf ontdekte ik dat de oorzaak van het probleem niet zoveel te maken had met de buitenwereld, maar dat het te maken had met iets in mezelf. Ik legde mezelf druk op, gaf geen grenzen aan, liet mijn gevoel niet toe en durfde niet voor mezelf op te komen. Ik miste een gevoel van eigenwaarde, was bang voor afwijzing en wat een ander van me dacht en maakte me afhankelijk van de goedkeuring van de directeur en van collega's. Door de TA dagelijks toe te passen leerde ik om hier verandering in te brengen en steeds meer te handelen vanuit een volwassen bewustzijn. Daardoor kreeg ik weer veel energie en plezier in mijn werk en kon ik pas écht gaan samenwerken met anderen en met mijn unieke waarde een bijdrage leveren aan een mooiere wereld.

Wil je me beter leren kennen? In dit interview vertel ik veel over mezelf en mijn werkwijze.

'Knowing yourself is the beginning of all wisdom'

- Aristoteles -

Wat bied ik aan

Omdat ik mezelf inmiddels aardig goed ken en veel ervaring heb met het werken met de TA, zie ik snel bij anderen waar het echte probleem zit en waar er een energielek is ontstaan. Door bewustwording in TA help ik leerkrachten om inzicht te krijgen in zichzelf. Ik leer ze hoe ze hun energie meer kunnen balanceren en verantwoordelijkheid kunnen nemen voor eigen functioneren en handelen. Daardoor is er minder kans op uitval en komt er weer tijd vrij om vanuit passie kwalitatief goed onderwijs te leveren.

Wat is het resultaat als de TA toegepast wordt op school

  • Leerkrachten worden pro actiever en gelukkiger

  • Ze denken meer in oplossingen ipv problemen

  • Communicatie verbetert en wordt sterker en er is meer harmonie onderling

  • Daardoor ontstaat er een betere samenwerking met anderen

  • Hierdoor worden doelen sneller behaald

  • Er ontstaat meer plezier in het werk

  • Er is minder uitval omdat leerkrachten weten hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen

  • Leerkrachten zijn zelfverzekerder en zelfstandiger en nemen verantwoordelijkheid voor eigen functioneren

  • Als leerkrachten floreren en het goeie voorbeeld geven kan het beste uit de leerlingen worden gehaald

  • De leerlingen kunnen daardoor opgroeien tot gelukkige volwassenen en hun eigen unieke bijdrage aan een mooiere wereld leveren.

Wanneer

Tijdens een adviesgesprek breng ik jouw wensen in kaart en gaan we kijken hoe ik van waarde kan zijn voor de school. Zodra jij aangeeft dat je graag wilt samenwerken maak ik een offerte. Direct na bevestiging van de opdracht ga ik aan de slag met het verdere vervolg.

 

Ik ben ingeschreven bij het CRKBO en derhalve vrijgesteld van btw.

 

Ben je er klaar voor om de volgende stap te maken naar meer zelfsturing binnen het team? Schrijf je dan nu in!

Rita in gesprek met Ina Martens voormalig schoolleider

Rita in gesprek met Gerda Ippel voormalig schoolleider

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met me op!