Minder tijd besteden aan randzaken en meer tijd overhouden
voor jouw passie en visie op het onderwijs!


Ik help directeuren die veel tijd kwijt zijn aan leerkrachten die stress en druk ervaren en dreigen uit te vallen zodat zij zich weer bezig kunnen houden met zaken die voor hen belangrijk zijn.

Ik ga met directeuren op pad om meer zelfsturing bij leerkrachten te bevorderen. Ik neem taken van hen over met als doel een zelfsturend team waarin iedere leerkracht verantwoordelijkheid neemt voor eigen functioneren en handelen.

 

 

 

Hoge werkdruk

In het onderwijs wordt er nog steeds veel verwacht van leerkrachten. De vele veranderingen zorgen ervoor dat leerkrachten zich telkens weer opnieuw aan moeten passen. De gevolgen hiervan kunnen zijn van lichte stressklachten en overprikkeling tot burn-out en uitval.

Myrjam (leerkracht): ‘We moeten vooral heel veel. Er wordt van je verwacht dat je een gedragsspecialist bent, we moeten burgerschapslessen behandelen, seksuele voorlichting geven..” *

Wat ik heb gezien is dat scholen zoveel mogelijk meegaan met de veranderingen en roeien met de riemen die ze hebben. Ze treffen de nodige maatregelen zoals aandacht voor de leerkracht, reguleren van de werkdruk, meer duidelijkheid in roosters en planning, betere communicatie, ontwikkelen van de kwaliteiten, etc. Maar ondanks deze inzet vallen er nog steeds leerkrachten uit.

Wat zou het fijn zijn als leerkrachten op tijd hulp inschakelen bij een expert voordat ze overprikkeld zijn en niet meer kunnen werken. Wat zou het fijn zijn als leerkrachten zelf de regie pakken en op tijd hun grenzen signaleren en aangeven. Leerkrachten die zelf de regie pakken zijn zelfverzekerder en zelfstandiger omdat ze hebben geleerd hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen als er veel werk op hen ligt te wachten.

Daarom is het essentieel dat er aandacht is voor de persoonlijke ontwikkeling van iedere leerkracht. De motivatie om te veranderen komt dan veel meer van binnenuit en is nodig voor meer zelfsturing. Het gevolg hiervan is een leven met veel minder stress, druk en uitval. Als je leeft van binnenuit ga je vanzelf bruisen van energie en kun je je passie en potentie volop neerzetten in het onderwijs. benutten. .

Theo (gepensioneerde leerkracht): “Het mooie is dat het onderwijs nooit af is. Als leraar ben je misschien wel bevoegd maar nog niet voor je leven bekwaam. Permanente educatie en aanpassing houden het spannend. Zo krijg je geen enkele leerkracht die naar zijn pensioen toe hikt.” *

                                                                                                                                                                               * bron: Telegraaf; zaterdag 30 april 202

 

Ben jij dit?

  • Je bent een directeur die telkens veel tijd kwijt is aan leerkrachten die stress en druk ervaren en bij jouw bureau komen klagen terwijl jij nog een lange to do lijst op je bureau hebt liggen.

  • Je wilt graag leerkrachten die pro - actief zijn en hun eigen boontjes weten te doppen ipv dat ze afhankelijk zijn van jou en telkens om advies komen vragen.

  • Je hebt veel talenten en een visie op het onderwijs en wilt deze graag inzetten maar daar kom je niet aan toe omdat je telkens bezig bent met randzaken.

  • Je wilt graag preventief werken en niet pas in actie komen als de leerkrachten zijn uitgevallen want dat kost je uiteindelijk veel meer tijd en geld.

  • Je hebt een wens om vanuit gelijkwaardigheid het team te besturen en wilt synergie creëren waarbij je samen met het hele team de verantwoordelijk draagt.

  • Je bent bereid om te investeren in jezelf en in je team en echt te gaan voor je passie!

Dan is dit programma uitermate geschikt voor jou:

Ik ondersteun jou en neem de begeleiding van leerkrachten over en zorg ervoor dat jij weer tijd over hebt voor zaken die echt belangrijk zijn voor jou.

 

Hoe ik zelf weer de regie pakte

Ik ben Rita Mulder en trainer/coach in het onderwijs. Als expert op het gebied van TA, systemisch werk en gevoeligheid binnen het onderwijs kan ik veel voor directeuren en scholen betekenen. Ik ken de problematiek in het onderwijs omdat ik zelf jarenlang in het onderwijs heb gewerkt en ook heb geworsteld met de hoge werkdruk.

Allereerst dacht ik dat de druk van buitenaf de oorzaak was. Maar door training en coaching ontdekte ik dat de oorzaak van het probleem niets te maken had met de buitenwereld, maar dat het te maken had met iets in mezelf. Ik legde mezelf druk op, gaf geen grenzen aan en durfde niet voor mezelf op te komen. Ik miste een gevoel van eigenwaarde en maakte me afhankelijk van de goedkeuring van de directeur en van collega's. Tijdens coaching leerde ik om hier verandering in te brengen. Daardoor kreeg ik weer veel energie en plezier in mijn werk en kon ik pas écht gaan samenwerken met anderen.

'Knowing yourself is the beginning of all wisdom' - Aristotles -

Wat bied ik aan

Omdat ik mezelf inmiddels goed ken zie ik ook snel bij anderen waar de schoen wringt en waar er een energielek is ontstaan. Door bewustwording, training en coaching help ik leerkrachten om inzicht te krijgen in zichzelf, de energie te balanceren en weer verantwoordelijkheid te nemen voor eigen functioneren en handelen. Daardoor is er minder kans op uitval en komt er weer tijd vrij om bezig te zijn met jouw passie en visie op het onderwijs.

Wanneer

Tijdens een adviesgesprek breng ik jouw wensen in kaart en gaan we kijken of ik iets voor je kan betekenen. Zodra jij aangeeft dat je graag met me wilt samenwerken maak ik een offerte. Direct na bevestiging van de opdracht ga ik aan de slag met het verdere vervolg.

 

Ik ben ingeschreven bij het CRKBO en derhalve vrijgesteld van btw.

 

Ben je er klaar voor om de volgende stap te maken naar meer zelfsturing binnen het team? Schrijf je dan nu in!

'Rita haar begeleiding is to the point en liefdevol hoe lastig issues ook zijn'

Sandra Niezink

'Ik sta nu sterker in mijn schoenen en durf keuzes te maken voor mezelf'

 

Lieke Zwikker

'Ik zocht het altijd bij de ander maar heb geleerd het te zoeken bij mezelf'

Willeke Bos

'Rita vraagt door op gebieden waar ik anders aan voorbij zou zijn gegaan'

Henny van de Beek