top of page

Hooggevoelig en grenzen stellen

Grenzen

Een veelvoorkomend probleem bij hooggevoelige mensen is dat ze vaak een issue hebben met grenzen. Als cliënten bij mij komen met dit probleem willen ze heel graag leren hoe ze beter hun grenzen aan kunnen geven en hierin beter voor zichzelf kunnen zorgen.  

 

Op zich is het niet verrassend dat grenzen aangeven een issue is bij hooggevoelige mensen. Ze staan veel meer open, er komen veel prikkels binnen, waardoor grenzen sneller bereikt zijn. Ook vinden hooggevoelige mensen het vaak lastig om 'nee' te zeggen. Ze zien snel wat een ander nodig heeft, zijn ook heel zorgzaam en daarnaast willen ze graag aardig gevonden worden en erbij horen. Ook zijn ze perfectionistisch en willen ze het graag heel goed doen. Omdat ze bang zijn om te falen werken ze vaak hard. Daardoor proberen ze ook kritiek te voorkomen. Ze doen er alles aan om de vrede te bewaren waardoor ze ook sneller over grenzen gaan.

 

'Ga jij regelmatig over grenzen en weet je niet zo goed hoe je hierin goed voor jezelf kunt zorgen?'

' Voel jij ook stemmingen en sfeer haarfijn aan en vind je het lastig om het onderscheid te maken tussen dat wat van jou is en dat van de ander?' Ben je snel overprikkeld en vermoeid en wil je je weer fit en energiek voelen?'

Dit ga je leren

In deze workshop leer je wat van jou is en wat van de ander. Ook leer je waarom je telkens over je grenzen gaat en hoe je sneller je grenzen kunt voelen en aan kunt geven. Liefdevol voor jezelf zorgen staat in deze workshop op één. Als jij jezelf op één zet zul je je uiteindelijk gelukkiger voelen en meer energie overhouden. Goed voor jezelf zorgen is het mooiste cadeau wat je anderen kunt geven.

Spreekt jou deze workshop aan? Schrijf je dan nu in voor de eerstvolgende workshop!

inschrijven
bottom of page