top of page
 • Heb je referenties voor mij?
  Ja, ik kan je doorverwijzen naar schoolleiders, ib’ers en hooggevoelige leerkrachten die een traject bij mij hebben gevolgd. Als je het fijn vindt kunnen we ook eerst een kennismakingsgesprek inplannen zodat je mij beter leert kennen. Dan kunnen we onderzoeken of ik iets voor je kan betekenen en kun je daarna kiezen of je graag een traject wilt volgen.
 • Ben jij erkend en aangesloten bij een beroepsvereniging?
  Ja, ik ben een erkend bedrijf en sta ingeschreven bij het CRKBO (centraal register kort beroepsonderwijs) en derhalve vrijgesteld van btw. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging SPOTCER.
 • Waarom kiezen ib'ers en leerkrachten voor jouw programma?
  Wat mij en mijn programma uniek maakt is dat ik persoonlijk ben, betrokken en aandacht heb voor ieder. Alle informatie en kennis die ik deel komt voort vanuit mijn eigen persoonlijke ervaringen als hooggevoelige leerkracht. Ik ken de problematiek in het onderwijs en weet wat de gevolgen zijn van de hoge werkdruk omdat ik dit zelf heb ervaren. Ik heb een prachtige sleutel gevonden die ervoor zorgt dat je meer rust gaat ervaren en je weer met veel energie en vol passie je werk kunt verrichten. Als je dit programma bij mij volgt krijg je meer zelfvertrouwen, wordt je emotioneel stabieler en sta je steviger in je schoenen waardoor je de druk veel beter aankunt.
 • Op welke locaties en welke dagen coach je? Ben jij hierin flexibel?
  Ja, ik ben flexibel. Ik coach in mijn praktijk in Laag Zuthem, maar ik coach ook op externe locaties in de buurt van een school. Ik verzorg ook spreekuren op school waar jij en je collega's kunnen komen als je daar behoefte aan hebt. Als je echter een coachingstraject wilt starten start ik eerst met een intake en plan de coaching in op een locatie buiten de school. Mijn ervaring is dat dit voor de coachee veiliger voelt en beter werkt. Verder geef ik trainingen in verschillende locaties in de omgeving Zwolle.
 • Wat vraagt deze training van mij qua tijd en investering?
  🔸 Als je een wens voelt om dit programma te volgen vraag ik van je dat je gecommitteerd bent en bereid bent om tijd te investeren. Veranderingen beginnen door je eerst bewust te worden van het probleem en inzicht te krijgen in jezelf. Door er dan ook naar te handelen en daadwerkelijk actie te ondernemen kan er een blijvende verandering ontstaan. 🔸 Om echt een shift te kunnen maken op de langere termijn is er tijd en aandacht nodig. Als je hiertoe bereid bent en het praktische en innerlijke werk wilt doen zal het je veel tijd en energie opleveren. 🔸 De training bestaat uit 6 dagen (van 9.30 - 16.00) Deze zullen om de 3 weken plaatsvinden en telkens op een andere dag in de week. Daardoor hoeft jouw werkgever niet telkens op dezelfde werkdag te zoeken naar vervanging. 🔸Tijdens een adviesgesprek breng ik jouw wensen in kaart. Zodra jij aangeeft dat je graag mee wilt doen maak ik een offerte voor de school waar jij werkt en na een akkoord van de werkgever kun je mijn training volgen.
 • Ik wil graag de training volgen maar ik heb niet veel tijd. Ik ben bang dat ik over mijn grenzen ga als ik een traject ga volgen.
  Ik begrijp dat tijd een issue kan zijn. Je hebt al zoveel te doen en dan komt dit er ook nog bij. 🔸 In de training leer je niet alleen hoe je leerkrachten in hun kracht kunt zetten, maar je leert ook hoe je goed voor jezelf kunt zorgen. Dit maakt dat je veel sneller ziet wat jij belangrijk vindt en nodig hebt en daardoor ga je andere keuzes maken en hou je tijd over. 🔸 Als je tijd investeert in dit traject in in jezelf dan investeer je ook in de veranderingen die je op de langere termijn veel op zullen leveren. In de training en coaching leer ik je hoe je je grenzen kunt leren herkennen en bewaken. Dit levert je uiteindelijk veel tijd en energie op. 🔸 Je leert in de training ook wat belangrijk is en prioriteit heeft en wat nog even kan wachten. Daardoor hou je uiteindelijk tijd over.
 • Kan ik dit traject ook declareren bij mijn werkgever?
  Ja, dat kan. Ik heb veel ib'ers en hsp leerkrachten gehad die de training of het coachingstraject vergoed hebben gekregen via hun werk omdat het een win - win situatie is voor beide partijen. 🔸 Persoonlijke ontwikkeling is onmisbaar binnen scholen want alles is terug te voeren naar jezelf, jij bent de basis. Als deze basis niet stevig is heeft dit meteen effect op je functioneren en handelen, 🔸 Om doelen te kunnen behalen is het belangrijk dat je gemotiveerd bent en energie hebt. Als jij niet lekker in je vel zit heeft dat meteen gevolgen voor je werk en is de kans op uitval groter. Dit kost veel tijd en geld. 🔸 Als jij goed in je vel zit ben je positiever. Positiviteit brengt een creatieve stroom op gang met veel ideeën waardoor je jouw doelen moeitelozer kunt behalen. 🔸 Als je meer leeft van binnenuit en intrinsiek gemotiveerd bent is de kans groter op een fijne samenwerking. Zo ontstaat er synergie binnen het team en dit helpt om kinderen optimaal te begeleiden in hun ontwikkeling.
 • Begeleid je in een coachingstraject ook ib’ers, en leerkrachten die al in een burn-out zitten?
  Ja, ik heb verschillende hsp schoolleiders, ib'ers en leerkrachten geholpen die al in een burn-out zaten. Daarbij kijk ik naar de zwaarte van de problematiek. Wel werk ik het liefst preventief. Het kost nl. veel meer tijd en geld om jou te begeleiden als je al bent uitgevallen dan als we het probleem tijdig signaleren.
 • Organiseer je ook losse workshops?
  Ja, het is mogelijk om losse workshops bij mij te volgen. Ik verzorg regelmatig een workshop mbt 'familieopstellingen' of 'het innerlijke kind' en andere workshops die een belangrijke aanvulling zijn voor je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen en je wensen aangeven. Ik vertel graag wat de mogelijkheden zijn. Deze afspraak kan zowel telefonisch als bij mij in de praktijkruimte.
 • Hoe kan ik er zeker van zijn dat ik de resultaten behaal die ik ook wil behalen?
  Het resultaat zal afhankelijk zijn van hoeveel tijd en energie je erin wilt stoppen. Persoonlijke processen kosten tijd en hebben aandacht nodig. Er zijn al veel hooggevoelige mensen en ib'ers die ik heb geholpen en die prachtige resultaten hebben behaald. Ze hebben veel informatie en concrete handvaten gekregen om weer optimaal te functioneren en een gelukkig leven te leiden. Ik kan je doorverwijzen naar hsp directeuren, ib’ers en leerkrachten met wie ik heb gewerkt. Zij delen graag hun ervaringen met jou.
 • Ben jij erkend en aangesloten bij een beroepsvereniging?
  Ja, ik ben een erkend bedrijf en sta ingeschreven bij het CRKBO (centraal register kort beroepsonderwijs) en derhalve vrijgesteld van btw. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging SPOTCER.
 • Is persoonlijke ontwikkeling niet iets wat alleen in de privésfeer thuishoort?
  Nee, het is belangrijk dat scholen aandacht besteden aan de persoonlijke ontwikkeling van iedereen. 🔸 Persoonlijke ontwikkeling is onmisbaar binnen scholen want alles is terug te voeren naar jezelf, jij bent de basis. Als deze basis niet stevig is heeft dit meteen effect op je functioneren en handelen, 🔸 Om doelen te kunnen behalen is het belangrijk dat je gemotiveerd bent en energie hebt. Als jij niet lekker in je vel zit heeft dat meteen gevolgen voor je werk en is de kans op uitval groter. Dit kost veel tijd en geld. 🔸 Als jij goed in je vel zit ben je positiever. Positiviteit brengt een creatieve stroom op gang met veel ideeën waardoor je jouw doelen moeitelozer kunt behalen. 🔸 Als je meer leeft van binnenuit en intrinsiek gemotiveerd bent is de kans groter op een fijne samenwerking. Zo ontstaat er synergie binnen het team en dit helpt om kinderen optimaal te begeleiden in hun ontwikkeling.
 • Als schoolleider heb ik niet veel tijd want ik heb al een grote to do lijst liggen. Waar haal ik mijn tijd vandaan?
  Ik begrijp dat tijd een issue kan zijn. Je hebt al zoveel te doen en dan komt dit er ook nog bij. En wie zegt jou dat als je investeert dit ook echt iets oplevert. 🔸 Als je tijd investeert in hooggevoelige leerkrachten en in jezelf investeer je ook in de veranderingen die je graag aan wilt brengen in het onderwijs. Hoe meer je daar de focus gaat leggen hoe eerder je ook je doelen zult behalen. 🔸 Als je tijd investeert in de kwaliteiten die hooggevoelige leerkrachten bezitten en daar de nadruk op legt zullen deze veel sneller tot bloei komen. Als je tijd investeert in deze doelgroep investeer je ook in de veranderingen die je op de langere termijn veel op zullen leveren. Ook leer je wat belangrijk is en prioriteit heeft en wat nog even kan wachten. Als je nu tijd investeert levert je dat later tijd en geld op. 🔸 In overleg kan ik de coaching en training in dagdelen aanbieden voor hsp leerkrachten zodat het goed in het rooster past. We kunnen samen kijken hoe we het zo efficient mogelijk kunnen maken zodat er geen extra invalleerkrachten ingezet hoeven te worden.
 • Waarom kiezen schoolleiders voor jouw programma?
  Wat mij en mijn programma uniek maakt is dat ik persoonlijk ben, betrokken en aandacht heb voor ieder mens. Alle informatie en kennis die ik deel komt voort vanuit mijn eigen persoonlijke ervaringen als hooggevoelige leerkracht. Ik ken de problematiek in het onderwijs en weet wat de gevolgen zijn van de hoge werkdruk omdat ik dit zelf heb ervaren. Ik heb een prachtige sleutel gevonden die ervoor zorgt dat iedere hsp werknemer binnen het onderwijs meer rust gaat ervaren als ze dit programma volgen. Ook zullen de onderlinge verhoudingen verbeteren.
 • Wat vraagt deze training van mij qua tijd en investering?
  🔸 Als je een wens voelt om dit programma te volgen vraag ik van je dat je gecommiteerd bent en bereid bent om tijd te investeren. Veranderingen beginnen door je eerst bewust te worden van het probleem en inzicht te krijgen in jezelf. Door er dan ook naar te handelen en daadwerkelijk actie te ondernemen kan er een blijvende verandering ontstaan. 🔸 Om echt een shift te kunnen maken op de langere termijn is er tijd en aandacht nodig. Als je hiertoe bereid bent en het praktische en innerlijke werk wilt doen zal het je veel tijd en energie opleveren. 🔸Tijdens een adviesgesprek breng ik jouw wensen in kaart. Zodra jij aangeeft dat je graag mee wilt doen maak ik een offerte en zodra er een akkoord is kunnen we aan de slag.
 • Organiseer je ook studiedagen of losse workshops?
  Ja, het is mogelijk om mij in te plannen voor studiedagen en losse workshops. Je kunt me inhuren voor een studiedag voor thema's mbt. TA, communicatie, feedback en systemisch werk. Verder verzorg ik ook regelmatig workshops die een belangrijke aanvulling zijn voor de persoonlijke ontwikkeling of die helpend zijn in processen onderling. Je kunt een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen en je wensen aangeven. Ik vertel graag wat de mogelijkheden zijn. Deze afspraak kan zowel telefonisch als bij mij in de praktijkruimte.
 • Hoe kan ik er zeker van zijn dat ik de resultaten behaal die ik ook wil behalen?
  Het resultaat zal afhankelijk zijn van hoeveel tijd en energie je erin wilt stoppen. Persoonlijke processen kosten tijd en hebben aandacht nodig. Er zijn al veel hooggevoelige mensen die ik heb geholpen en die prachtige resultaten hebben behaald. Ze hebben veel informatie en concrete handvaten gekregen om weer optimaal te functioneren en een gelukkig leven te leiden. Ik kan je doorverwijzen naar directeuren, ib’ers en leerkrachten met wie ik heb gewerkt. Zij delen graag hun ervaringen met jou.
 • Heb je referenties voor mij?
  Ja, ik kan je doorverwijzen naar schoolleiders, ib’ers en hooggevoelige leerkrachten met wie ik heb gewerkt. Deze mensen willen graag hun ervaringen met je delen.
 • Op welke locaties en welke dagen coach je? Ben jij hierin flexibel?
  Ja, ik ben flexibel. Ik kom ook op scholen en we kunnen wekelijks een spreekuur inplannen voor hsp leerkrachten die daar behoefte aan hebben. Als deze leerkrachten een coachingstraject willen starten start ik eerst met een intake en plan het vervolgtraject in op een locatie buiten de school. Mijn ervaring is dat dit voor de coachee veiliger voelt en beter werkt. Verder kunnen hsp leerkrachten coaching volgen in mijn praktijk in Laag Zuthem.
 • Begeleid je in een coachingstraject ook schoolleiders, ib’ers, en leerkrachten die al in een burn-out zitten?
  Ja, ik heb verschillende hooggevoelige schoolleiders, ib'ers en leerkrachten geholpen die al in een burn-out zaten. Daarbij kijk ik naar de zwaarte van de problematiek. Wel werk ik het liefst preventief. Het kost nl. veel meer tijd en geld om ze te begeleiden als ze al zijn uitgevallen dan als we het probleem tijdig signaleren.
 • Ik wil graag de training volgen maar ik ben bang dat ik dan over mijn grenzen ga.
  Ik begrijp je angst en ook dat tijd misschien een issue kan zijn. Je hebt al zoveel te doen en dan komt dit er ook nog bij. 🔸 In de training leer je hoe je goed voor jezelf kunt zorgen. Dit maakt dat je veel sneller ziet wat jij belangrijk vindt en nodig hebt en daardoor ga je andere keuzes maken en hou je tijd over. Door veel meer me - time in te plannen hou je veel meer energie over. 🔸 Als je tijd investeert in jezelf investeer je ook in de veranderingen die je op de langere termijn veel op zullen leveren. In de training en coaching leer ik je hoe je je grenzen kunt leren herkennen en bewaken. Dit levert je uiteindelijk veel tijd en energie op. 🔸 Je leert in de training ook wat belangrijk is en prioriteit heeft en wat nog even kan wachten. Daardoor hou je uiteindelijk tijd over.
 • Wat vraagt deze training van mij qua tijd en investering?
  🔸 Als je een wens voelt om dit programma te volgen vraag ik van je dat je gecommiteerd bent en bereid bent om tijd te investeren. Veranderingen beginnen door je eerst bewust te worden van het probleem en inzicht te krijgen in jezelf. Door er dan ook naar te handelen en daadwerkelijk actie te ondernemen kan er een blijvende verandering ontstaan. 🔸 Om echt een shift te kunnen maken op de langere tijd is er tijd en aandacht nodig. Als je hiertoe bereid bent en het praktische en innerlijke werk wilt doen zal het je veel tijd en energie opleveren. 🔸 De training en cursus die ik geef zullen om de 3 weken plaatsvinden en telkens op een andere dag in de week. Daardoor hoeft jouw werkgever niet telkens op dezelfde werkdag te zoeken naar vervanging. 🔸Tijdens een adviesgesprek breng ik jouw wensen in kaart. Zodra jij aangeeft dat je graag mee wilt doen maak ik een offerte voor de school waar jij werkt en na een akkoord van de werkgever kun je mijn training volgen.
 • Begeleid je in een coachingstraject ook hsp'ers die al in een burn-out zitten?
  Ja, ik heb verschillende hooggevoelige mensen geholpen die al in een burn-out zaten. Daarbij kijk ik naar de zwaarte van de problematiek. Wel werk ik het liefst preventief. Het kost nl. veel meer tijd en geld om jou te begeleiden als je al bent uitgevallen dan als we het probleem tijdig signaleren.
 • Kan ik dit traject ook declareren bij mijn werkgever
  Ja, dat kan. Ik heb veel hooggevoelige mensen gehad die de training of het coachingstraject vergoed hebben gekregen via hun werk omdat het een win - win situatie is voor beide partijen. 🔸 Persoonlijke ontwikkeling is onmisbaar want alles is terug te voeren naar jezelf, jij bent de basis. Als deze basis niet stevig is heeft dit meteen effect op je functioneren en handelen, 🔸 Om doelen te kunnen behalen is het belangrijk dat je gemotiveerd bent en energie hebt. Als jij niet lekker in je vel zit heeft dat meteen gevolgen voor je werk en is de kans op uitval groter. Dit kost veel tijd en geld. 🔸 Als jij goed in je vel zit ben je positiever. Positiviteit brengt een creatieve stroom op gang met veel ideeën waardoor je jouw doelen moeitelozer kunt behalen.
 • Ben jij erkend en aangesloten bij een beroepsvereniging?
  Ja, ik ben een erkend bedrijf en sta ingeschreven bij het CRKBO (centraal register kort beroepsonderwijs) en derhalve vrijgesteld van btw. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging SPOTCER.
 • Heb je referenties voor mij?
  Ja, ik kan je doorverwijzen naar hooggevoelige mensen die een traject bij mij hebben gevolgd. Als je het fijn vindt kunnen we ook eerst een kennismakingsgesprek inplannen zodat je mij beter leert kennen. Dan kunnen we onderzoeken of ik iets voor je kan betekenen en kun je daarna kiezen of je graag een traject wilt volgen.
 • Hoe kan ik er zeker van zijn dat ik de resultaten behaal die ik ook wil behalen?
  Het resultaat zal afhankelijk zijn van hoeveel tijd en energie je erin wilt stoppen. Persoonlijke processen kosten tijd en hebben aandacht nodig. Er zijn al veel mensen die ik heb geholpen en die prachtige resultaten hebben behaald. Ze hebben veel informatie en concrete handvaten gekregen om weer optimaal te functioneren en een gelukkig leven te leiden. Ik kan je doorverwijzen naar andere hooggevoelige personen met wie ik heb gewerkt. Zij delen graag hun ervaringen met jou.
 • Op welke locaties en welke dagen coach je? Ben jij hierin flexibel?
  Ja, ik ben flexibel. Ik coach in mijn praktijk in Laag Zuthem, maar ik coach ook op externe locaties. Als je het fijn vindt kan ik ook bij jou thuis komen voor een coachingsgesprek. Dit is excl. reistijd en benzinekosten.
 • Organiseer je ook losse workshops?
  Ja, het is mogelijk om losse workshops bij mij te volgen. Ik verzorg regelmatig een workshop mbt 'familieopstellingen' of 'het innerlijke kind' en andere workshops die een belangrijke aanvulling zijn voor je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen en je wensen aangeven. Ik vertel graag wat de mogelijkheden zijn. Deze afspraak kan zowel telefonisch als bij mij in de praktijkruimte.
 • Ik raak snel overprikkeld als ik in een ruimte ben met veel mensen. Hoe groot zijn de groepen?
  De groepen zijn niet groter dan maximaal 8 personen. In het programma houd ik er rekening mee dat hooggevoelige mensen een diepgaandere informatieverwerking hebben en daardoor sneller overprikkeld raken. Ook plan ik tijdens de activiteiten voldoende ruimte in voor tijd en stilte voor jezelf. Verder vind ik het belangrijk dat er tijd en aandacht is voor ieders persoonlijke proces. Dat is de reden dat ik de groepen klein houd.
bottom of page